Iata si reteta pentru sandwich-ul pregatit pentru concursul organizat de Sun Food și Bucătăria familiei mele.
(pentru 6 bucati)
1 conserva ton maruntit
100 g boabe de porumb din conserva
100 g mozzarela
1 rosie
1 ceapa rosie
1 ou fiert tare
1 lingura zeama de
lamaie
cateva masline fara samburi
cateva fire patrunjel verde
6 felii de
paine neagra (dintr-o bagheta),
sare
piper
Intr-un vas se amesteca tonul maruntit scurs de ulei cu
boabele de porumb, ceapa rosie tocata marunt, zeama de lamaie, patrunjelul
tocat si un praf de sare.
Taiem in feliute subtiri mozzarella, oul, rosia si maslinele.
Asezam feliile de paine pe un platou, peste ele punem un
strat din compozitia cu ton, o felie de ou, cateva feliute de masline, cate o
felie de rosie si cate o felie de mozzarela.
Transferam sandwich-urile intr-o tava pentru cuptor pe
fundul careia am pus hartie de copt si le dam la cuptor pentru 10 minute, cat
sa se topeasca usor mozzarela (sau 3 minute la cuptorul cu microunde cu functia
Grill/Crisp).
Se servesc caldute, dar sunt la fel de bune si reci.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu