Din momentul
in care am vazut aceasta reteta, mi-am spus ca trebuie sa o incerc, mai ales ca
sunt mare amatoare de carne de pui. Reteta dupa care m-am inspirat, cea a
Violetei, este cu pulpe de pui, ceapa si ardei gras, insa in bucatarie esti
liber sa creezi, sa adaugi sau sa scoti atata timp cat preparatul final este
unul deosebit...si chiar a fost deosebit.
Iata si
reteta:
Ingrediente:
1 kg muschiulet
din piept de pui
2 fire praz
2 gogosari
1 morcov
2 rosii
4-5 catei
de usturoi
200 g smantana
1 lingura
faina de grau
2 linguri
boia dulce
2 foi de
dafin
Sare, piper
O legatura
patrunjel verde
Pentru
galuste:
1 ou
3 linguri
faina de grau
1 lingura
ulei
1 lingura
apa
sare
Fileurile
de pui se taie in 2-3 bucati si se pun la calit in putin ulei (daca folositi
pulpe sau copanele, va recomand sa le curatati de pielita pentru a se patrunde
mai bine).
Se adauga
prazul rondele, se lasa putin la calit apoi adaugam gogosarul tocat marunt,
morcovul ras si rosiile taiate cuburi, boiaua de ardei, foile de dafin si amestecam.
Se lasa pe foc 4-5 minute amestecand din cand in cand pentru a se patrunde bine
si legumele apoi se adauga apa cat sa acopere bine mancarea, potrivim de gust
cu sare si piper si se lasa la fiert la foc mic aproximativ 35-40 minute.
Pentru
galuste: batem oul cu un praf de sare, adaugam apa si uleiul apoi faina si
omogenizam. Consistenta obtinuta va fi asemanatoare unei smantani sau
compozitiei de clatite (trebuie sa curga din lingura, altfel galustele vor iesi
prea tari).
Cu o
lingura luam din compozitie si dam drumul galustelor in mancare. Ele vor prinde
forma imediat. Adaugam si usturoiul tocat marunt si mai lasam pe foc pana cand
au fiert si galustele iar mancarea a inceput sa se ingroase.
Amestecam
smantana cu o lingura de faina de grau si luam cateva linguri din papricas pe
care il adaugam smantanii pentru a apropia temperatura de cea a mancarii de pe
foc iar apoi o adaugam incet in mancare. Mai lasam sa dea un clocot, presaram
patrunjelul verde tocat marunt si stingem focul.
Se serveste
fierbinte cu mamaliguta sau cu o bucata de paine de casa proaspat scoasa din
cuptor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu