Din categoria simplu, rapid si delicios astazi va recomand cartofii cu sos de iaurt.
Gustul aromat, usor picant al acestui sos da o savoare deosebita cartofilor facand ca acest fel de mancare sa fie o garnitura potrivita pentru o friptura, un gratar sau o cina gustoasa.
Aveti nevoie de:
1 kg cartofi
400 g iaurt grecesc (sau un iaurt gras)
1 legaura verdeata (patrunjel si marar)
4-5 catei de usturoi (in functie de cat de puternic doriti sa fie gustul de usturoi)
1 lingura boia dulce
1/2 lingurita boia iute
sare
Cartofii se curata de coaja, se taie in cuburi marisoare si se pun la fiert in apa cu sare.
Usturoiul il curatam si dam cateii pe razatoare; spalam si tocam marunt verdeata.
Intr-un vas punem iaurtul, adugam boiaua de ardei, usturoiul si verdeata si amestecam bine. Potrivim gustul de sare si dam sosul la frigider pana cand au fiert cartofii.
Cand acestia sunt fierti ii scurgem de apa si ii adaugam peste sosul de iaurt.
Sa aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu