Pe langa asta, face parte din categoria acelor prajituri rapide pe care le poti pregati oricand din mai nimic, esential este sucul de rosii (eu am preferat din comert de la Cappy deoarece cel pregatit de mine si depozitat peste iarna are diferite arome, ba picant, ba cu busuioc ori oregano) si rahatul, care poate fi inlocuit cu fructe proaspete sau din compot, insa restul ingredientelor sunt mereu la indemana.
Aveti nevoie de:
1 cana zahar tos
1 cana jumatate suc de rosii
jumatate cana ulei
2 cani jumatate de faina
1 plic praf de copt
2 plicuri zahar vanilat
1 lingura coaja rasa de portocala sau lamaie
1 lingura esenta de rom
4-5 bucati rahat
Zaharul se freaca cu uleiul si sucul de rosii pana se topeste. Se adauga coaja de lamaie sau portocala, esenta de rom si zaharul vanilat.
Se adauga si faina cernuta si amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza compozitia cu un tel.
Cam asa ar trebui sa fie consistenta, nici prea-prea, nici foarte-foarte!
Rahatul se taie in cubulete si se pudreaza cu faina.
Tapetam o tava cu ulei si faina apoi turnam compozitia. Nivelam si din loc in loc asezam cate o bucatica de rahat. Se da la cuptor pentru 25-30 minute.
La sfarsit pudram cu zahar, portionam si servim.