Ingrediente:
200 g paste
Arnos penne rigate
300 g carne
de pui
1 conopida
mica
1 broccoli
mic
2 rosii
1 ceapa
70 g unt
Sare
Pentru sos:
50 g
smantana
50 g faina
500 ml
lapte
2 oua
3 catei
usturoi
1 legatura
patrunjel verde
Puneti
carnea de pui la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert se taie in fasii subtiri
si se da deoparte.
Desfaceti
conopida si broccoli in buchetele si le opariti in apa cu putina sare. Se scurg
de apa si se adauga peste carnea de pui fiarta.
Separat puneti
pastele la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj apoi le treceti printr-un
jet de apa rece si le lasati la scurs.
Tocati
ceapa marunt si o caliti in 50 g unt topit apoi o adaugati peste carnea de pui
cu broccoli si conopida.
Intr-un
castron amestecati bine smantana cu ouale, usturoiul zdrobit si laptele apoi
adaugati un praf de sare si patrunjelul verde tocat marunt. Incorporati treptat
si faina amestecand energic cu un tel sau cu mixerul.
Ungeti o
forma cu restul de unt, asezati primul strat de carne cu legume, apoi un strat
de paste si rosiile taiate cuburi. Turnati sosul astfel incat sa acopere
pastele in intregime si dati la cuptor 35-40 minute la foc mic.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu