vineri, 11 octombrie 2013

Plante care imbunatatesc viata sexuala

Natura nu ne ofera doar mancare; ea ne ofera solutii pentru aprope orice boala, afectiune sau suferinta. Important este sa stii unde sa cauti, sa te informezi si sa ai incredere in ceea ce iti ofera. Este adevarat ca efectele pot aparea mai tarziu insa "daca n-ar fi, nu s-ar povesti".
Daca vrei sa incerci sa iti readuci pofta de sex pe cale naturala, poti incerca urmatoarele plante:

Damiana
Aceasta planta contine alcaloizi care stimuleaza organele sexuale si sistemul nervos, actionand ca un catalizator al circulatiei sanguine. Damiana este faimoasa pentru efectele ei de reglare a ciclului menstrual si de ameliorare a dezechilibrelor hormonale. Folosita traditional de mayasi, aceasta planta e un afrodisiac eficient, dar si un tonic general, care poate imbunatati starea de spirit a unei persoane. De asemenea, damiana poate vindeca impotenta la barbati si poate ameliora frigiditatea la femei.



Maca
Este una dintre cele mai cunoscute plante asociate cu stimularea libidoului. In acelasi timp, maca a fost corelata cu cresterea calitatii spermei, aceasta fiind utilizata ca metoda naturala de combatere a infertilitatii. Legenda spune ca razboinicii antici incasi ingerau maca inainte de a lupta, in asa fel incat sa devina mai puternici. Mai apoi, planta le-ar fi fost interzisa acestora, pentru a proteja de libidoul lor femeile din cetatile cucerite.



Rhodiola rosea (Radacina de aur)
Rhodiola rosea e recunoscuta pentru calitatile ei de imbunatatire a starii de spirit. Oamenii au descoperit faptul ca aceasta planta poate diminua considerabil starea de depresie. Totodata, ea mareste performanta fizica si mentala, determinand secretia de dopamina si de serotonina, de aici venind efectul afrodisiac.



Ginkgo biloba
Flavonoidele (efect antioxidant) si terpenoidele (dilata vasele de sange, prin marirea cantitatii de oxid nitric) – iata cele doua substante continute de Ginkgo biloba si care sunt asociate cu marirea apetitului sexual. In plus, aceasta planta e utilizata de sute de ani in medicina chineza, ca un remediu pentru tulburari circulatorii sau afectiuni respiratorii.



Ginseng
Folosit de sute de ani la tratarea mai multor afectiuni, ginsengul este, la randul sau, corelat cu cresterea activitatii sexuale. Astfel, planta poate imita efectul dopaminei (hormon ce mareste pulsul, precum si tensiunea arteriala) si pe cel al oxidului nitric. De remarcat este faptul ca medicina orientala traditionala are la baza diferite varietati ale plantei, fiecare avand o alta specializare. Asadar, cele mai benefice pentru stimularea libidoului sunt considerate a fi ginsengul rosu coreean si cel siberian.



Epimedium

Planta functioneaza in special ca un hormon sexual, putand stimula libidoul femeilor ce au deficiente de androgen. Este denumita popular „iarba caprei agitate“, pentru ca efectele afrodisiace au fost constatate initial de un pastor la turma sa, care pascuse aceasta planta. Epimedium contine o substanta numita icariina, care mareste productia de oxid nitric. Acesta creste fluxul de sange si relaxeaza muschii.



Fenicul
Planta seamana un pic cu telina, insa gustul duce un pic inspre bautura greceasca Ouzo. Egiptenii antici foloseau feniculul pentru a imbunatati libidoul femeilor. Mai poate fi folosit pentru ajutarea digestiei si a lactatiei, datorita substantelor pe care le contine.



Cuisoare
Condimentul este usor iute si consumat in mod regulat poate creste temperature corpului si imbunatateste circulatia sanguina. In plus, ofera pielii un miros dulceag in timp si, odata cu temperatura mai ridicata, vei simti cum iti creste si apetitul sexual. Cuisoarele sunt si bune in curele antiparazitare.



Nucsoara
Un alt condiment dulceag, care a fost si este folosit de indieni ca tratament pentru libidoul "lenes". In Africa, nucsoara este supranumita si "Viagra pentru femei", datorita efectului sau puternic afrodisiac.




Sofran
Sofranul este unul dintre cele mai scumpe condimente, dar ai noroc, nu ai nevoie de mult ca sa iti imbunatateasca apetitul sexual. Medicii te sfatuiesc sa nu cumperi suplimente alimentare care contin sofran, pentru ca ai putea face o supradoza, ci mai bine este sa consumi firisorul galben asa cum este in stare naturala. Sofranul are calitati antioxidante si are gust bun in combinatie cu orezul brun.




Schinduf
Semintele acestei plante se gasesc cel mai des in curry-ul indian, avand o savoare interesanta, greu de transpus in cuvinte. Un studiu efectuat in urma cu doi ani a aratat ca barbatii sunt cei care beneficiaza de efectele potente ale schindufului, ridicandu-le poftele sexuale - si moralul, totodata.



Ardei Cayenne
Ca si fratele sau, clasicul ardei iute, are efect afrodisiac. Pe langa asta, iti incalzeste corpul, grabeste metabolismul si iti creste circulatia sanguina in zonele sensibile.



Cardamom
Cardamomul este foarte folosit in Ayurveda, mai ales pentru persoanele care au libidoul scazut. Condimentul contine cantitati mari de cineol, o substanta care creste circulatia sangelui in aparatele genitale ale barbatilor si femeilor. Mai mult, cardamomul are proprietati detoxificante.



Usturoi
Chiar daca nu iti face respiratia tocmai placuta, usturoiul este bun pentru imbunatatirea dorintei sexuale, datorita alicinei din compozitie. Are proprietati anti-fungice si anti-microbiene.



Busuioc
Planta aceasta are un miros placut care stimuleaza apetitul sexual - daca vrei sa fii sigura de efect, poti incerca sa si mananci cateva Frunze. Italienii mai numesc busuiocul "Saruta-ma Nicolas", iar grecii antici isi hraneau caii cu aceasta planta, inainte sa ii duca la imperecheat.


Surse si alte informatii la fel de interesante gasiti pe lifestyle.bzi.ro si sfatulparintilor.ro 
Comentarii
0 Comentarii
Comentarii Facebook de Tricks Tips Tutorials

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii

Comment Box is loading comments...