marți, 1 octombrie 2013

Budinca de paste cu pui si legume


Ingrediente:
200 g paste Arnos penne rigate
300 g carne de pui
1 conopida mica
1 broccoli mic
2 rosii
1 ceapa
70 g unt
Sare
Pentru sos:
50 g smantana
50 g faina
500 ml lapte
2 oua
3 catei usturoi
1 legatura patrunjel verde


Puneti carnea de pui la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert se taie in fasii subtiri si se da deoparte.
Desfaceti conopida si broccoli in buchetele si le opariti in apa cu putina sare. Se scurg de apa si se adauga peste carnea de pui fiarta.
Separat puneti pastele la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj apoi le treceti printr-un jet de apa rece si le lasati la scurs.
Tocati ceapa marunt si o caliti in 50 g unt topit apoi o adaugati peste carnea de pui cu broccoli si conopida.
Intr-un castron amestecati bine smantana cu ouale, usturoiul zdrobit si laptele apoi adaugati un praf de sare si patrunjelul verde tocat marunt. Incorporati treptat si faina amestecand energic cu un tel sau cu mixerul.

Ungeti o forma cu restul de unt, asezati primul strat de carne cu legume, apoi un strat de paste si rosiile taiate cuburi. Turnati sosul astfel incat sa acopere pastele in intregime si dati la cuptor 35-40 minute la foc mic.