vineri, 1 august 2014

Cum sa organizezi o petrecere de poveste pentru copii


In "Tara tuturor posibilitatilor" copiii au parte de petreceri tematice de neuitat, cu surprize din partea parintilor, rudelor, vecinilor, colegilor de gradinita sau de scoala, cu clovni care fac spectacol pentru cei mici, cu o Pinata legata undeva sus si care starneste curiozitatea celor mici si produce o bucurie imensa atunci cand este gasita panglica care elibereaza mici cadouri sau dulciuri.
Din fericire si copiii nostri se pot bucura de aceste lucruri care ii incanta de mult timp pe copiii americanilor si pe care le-am vazut deseori doar in filme. 

Pinata Mickey Mouse Clubhouse - 20cm x 30cm

Pe site-ul www.articoledepetrecere.ro puteti gasi produse minunate pentru micutii vostri, nenumarate articole care pot transforma o petrecere intr-o adevarata poveste.


O petrecere pentru copii poate fi mult mai interesanta decat una pentru adulti iar pentru aceasta nu trebuie decat sa eliberam copilul din noi si sa ne imaginam cum ne-ar fi placut noua sa ne distram la varsta lor. Acum avem atatea posibilitati si idei, in special in mediul online, incat organizarea unei petreceri devine floare la ureche si se poate transforma in ceva memorabil atat pentru copii cat si pentru parinti.
Puteti incepe organizarea petrecerii cu alegerea unei tematici pe care o puteti dezvolta in functie de preferintele sarbatoritului, varsta acestuia si a invitatilor, locatia aleasa pentru petrecere si bugetul stabilit.
In ultima vreme majoritatea mamicilor aleg sa-si sarbatoreasca micutii la spatiile de joaca din oras (daca acestea exista) sau in propria locuinta. Chiar daca fiecare petrecere e diferita de cea anterioara la care a fost micutul, in cele din urma sesizeaza acelasi tipar la petrecerile la care merge si noutatea ar fi un lucru care l-ar bucura si mai mult.
Daca stabiliti de la inceput o tematica, aceasta va va ajuta enorm in organizarea petrecerii: veti sti ce decoratiuni sa cumparati, ce mancare sa preparati, ce surprize sa pregatiti pentru invitati sau ce jocuri ar fi potrivite pentru aceasta petrecere. 
Puteti alege o poveste preferata de copil pe care sa o transpuneti in realitate, sarbatoritul poate fi personajul principal, se poate organiza un mic teatru de papusi iar papusarii pot fi chiar parintii. Fiecare copil isi poate alege un rol si incerca sa reproduca povestea, pot fi liberi sa improvizeze si sa schimbe povestea (stim cu totii ca imaginatia copiilor nu are limite), sau pot alege un alt final pentru o poveste clasica.
Daca alegeti o poveste, va puteti inspira din costumele de carnaval oferite de Articoledepetrecere.ro.


Urmeaza apoi alte detalii care vor face ca petrecerea sa decurga asa cum trebuie:
- va trebui sa faceti o lista cu invitatii care vor veni la petrecere si sa stabiliti un meniu (de obicei pizza, sucurile si prajiturelele sau tortul sunt preferatele celor mici). Pentru un efect garantat puteti comanda un tort in forma de masinuta, papusa, castel sau cu o imagine care sa fie in acord cu tematica aleasa (pentru a nu avea surprize in cazul in care va hotarati sa-l pregatiti personal iar rezultatul sa nu fie cel scontat). Puteti incerca si lapte sau limonada, sunt copii care nu obisnuiesc sa bea acasa lapte dar vazandu-i pe ceilalti pot face o alegere sanatoasa
- deasemenea trebuie avuti in vedere si copiii care vin insotiti de parinti si va trebui sa aveti ceva pregatit si pentru adulti
- va trebui sa stabiliti o data si o ora care sa le permita celor mici sa fie prezenti si bineinteles vor trebui informati parintii de durata petrecerii
- invitatiile pentru petrecere trebuie alese cu grija, personalizate in functie de tematica aleasa, mentionata ora de incepere si terminare a petrecerii, daca este necesar ca invitatii sa vina costumati intr-un anume fel sau sa aduca ceva suplimentar (de exemplu costume de baie) 
- decoratiunile sunt foarte importante si trebuie alese cu grija. Pe Articoledepetrecere.ro gasiti bannere, decoratiuni pentru masa, kituri pentru decorarea centrului mesei, ghirlande, perdele decorative, decoratiuni metalice sau din hartie, artificii, umbrelute colorate, stegulete, confetti, spay-uri colorate, insigne pentru sarbatorit, lampioane sau betisoare decorative.



- in ceea ce priveste activitatea copiilor la petrecere, va trebui sa organizati jocuri potrivite pentru varsta lor pentru a fi mereu antrenati in ceva care sa le faca placere. Puteti angaja si un clovn care sa-i incante pe ce mici cu tot felul de glume, baloane colorate care sunt transformate in animalute sau povesti haioase sau ii puteti antrena in activitati practice cum ar fi crearea de felicitari sau decoratiuni pe care sa le poate lua acasa ulterior.

Acestea fiind stabilite, petrecerea poate sa inceapa!


Comentarii
0 Comentarii
Comentarii Facebook de Tricks Tips Tutorials

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii

Comment Box is loading comments...