Fii diferit când personalizezi baia
De obicei redecorăm, remobilăm, schimbăm covoarele, canapelele, dulapurile sau electrocasnicele în întreaga locuinţă însă baia rămâne de cele mai multe ori pe ultimul loc pentru că dacă e curată ne gândim că e suficient; în plus ar părea un efort prea mare să ne apucăm de schimbat cada, toaleta sau chiuveta.
Însă baia e mai mult decât o cameră cu o cadă, o toaletă şi o chiuvetă. E locul în care ne pregătim pentru o nouă zi sau pentru somn, e locul în care petrecem ceva timp şi care ne-a văzut aşa cum puţine persoane ne-au văzut şi ar trebui să-i acordăm ceva mai multă atenţie atunci când ne gândim să o decorăm.
Eu am găsit câteva idei extraordinare pentru amenajarea băilor pe www.saniclas.ro.
Având experienţă în domeniu, membrii echipei din spatele www.saniclas.ro vă ajută în realizarea conceptelor de baie şi vă îndrumă către un buget echilibrat, astfel încât ambientarea în baie să fie plăcută şi fără un efort financiar considerabil.
In portofoliul www.saniclas.ro o să găsiţi multe branduri de top din industria obiectelor sanitare:
- Obiecte de porţelan (Roca, Ideal Standard, Laufen, Villeroy & Boch)
- Baterii şi seturi de duş (Roca, Ideal Standard, Laufen, Hansgrohe, Grohe, Kludi )
- Mobilier (Arthema, Parisot, Roca, Ideal Standard, Laufen, Ravak)
- Căzi (Artemis, Ideal Standard, Roca, Ravak)
- Cabine de duş (SanSwiss, Aquaform, Huppe)
- Cădiţe de duş (Artemis, Aquaform, SanSwiss, Ideal Standard, Roca)
- Rezervoare încastrate ( TECE, Geberit, Grohe, Viega)
- Rigole şi şifoane ( TECE, Wirquin, Viega)
Pornind de la profesioniştii în instalaţii sanitare şi având o bază de unde vă puteţi inspira şi achiziţiona, eu vă pot oferi câteva sfaturi pentru a vă personaliza baia cu un buget redus dar cu rezultate de mare efect.
1. În primul rând ar trebui să nu ezitaţi în a cere opinia unui instalator dacă nu vă pricepeţi la instalaţii sanitare. El vă poate oferi soluţii privind tipul de materiale necesare în cazul în care vă hotărâţi să schimbaţi bateriile sau seturile de duş, rigolele sau sifoanele. Sfaturile sunt de obicei gratis şi binevenite. Dacă nu cunoaşteţi niciun instalator, puteţi apela la membrii echipei Saniclas; vă vor ajuta cu mare drag (şi profesionalism).
2. Ideal ar fi ca noile obiecte sanitare să fie montate în acelaşi loc în care au fost şi cele vechi pentru a nu avea nevoie de noi scurgeri sau modificări care ar putea mări considerabil costul redecorării.
3. Planificaţi cu grijă, stabiliţi un buget şi fiţi creativi. Dacă aveţi un buget dinainte stabilit şi câteva idei în cap, vă va fi mult mai uşor să vă orientaţi în funcţie de buget pentru a realiza ceea ce vă doriţi.
4. Profitaţi de spaţiul nefolosit pentru a adăuga un dulăpior în care puteţi ascunde produsele pentru curăţenie sau produsele de igienă. O idee ar fi această coloană suspendată: http://www.saniclas.ro/coloana-suspendata-roca-de-150x34-5x25-cm-gama-roca-debba-alb-lucios.html
Coloana suspendata Roca de 150x34.5x25 cm gama Roca Debba alb lucios
5. Lumina este foarte importantă într-o baie, în special dacă baia e dotată cu o oglindă în care are loc de obicei înfrumuseţarea înainte de a pleca la serviciu. Asiguraţi-vă că beneficiaţi de lumină suficientă atât naturală cât şi artificială deoarece şi starea de spirit ni se schimbă dacă primul lucru pe care îl vedem în oglindă este o faţă luminoasă. Puteţi opta pentru un spot cu led pentru oglindă pentru şi mai multă lumină.
Spot cu led pentru oglinda Roca gama Roca Debba
6. Ventilaţia este şi ea foarte importantă atât pentru a păstra un aer curat în baie cât şi pentru a preveni aparitia mucegaiului, pentru eliminarea excesului de umiditate care abureşte oglinda sau ţine podeaua umedă şi alunecoasă.
7. Depozitarea în băi este adesea dificilă din lipsa spaţiului însă ar trebui să găsiţi soluţii pe verticală: etajere, dulăpioare suspendate, dulăpioare în spatele oglinzii, nişe făcute în perete în care pot sta articolele de toaletă sau rafturi chiar deasupra prosoapelor unde pot fi depozitate prosoapele curate. Găsiţi aici câteva modele şi preţuri foarte bune: http://www.saniclas.ro/mobilier-14
Mobilier suspendat Roca de 70x36 cm gama Roca Debba wenge
8. Alegeţi o culoare care să vă inspire, să vă liniştească sau care să vă dea o stare de bine atunci când intraţi în propria baie. Poate fi şi o culoare pe care nu aţi mai întâlnit-o la nimeni. Astfel toţi cei care vă vor vedea baia vor ţine minte că e deosebită.
9. Contează foarte mult şi personalitatea pe care o aveţi. Dacă sunteţi o persoană romantică, asiguraţi-vă că montaţi o cadă confortabilă, eventual cu hidromasaj şi aeromasaj, cu spaţiu pe laterale pentru lumânărele şi beţişoare parfumate şi o lampă cu lumină difuză pentru momentele speciale. Găsiţi aici câteva modele şi preţuri foarte bune: http://www.saniclas.ro/cazi-10
Cada 190x160cm cu sistem de hidromasaj+aeromasaj Artemis model Troya
10. Baia este de obicei încăperea cea mai mică din locuinţă şi e posibil ca din exces de zel în personalizarea băii să adăugaţi prea multe elemente care nu ar face decât să micşoreze spaţiul. De aceea trebuie evitate gresia, faianţa, tapetul sau văruiala în culori închise şi aţi putea opta pentru culori deschise sau un tavan în culori vii (eventual un tapet) care ar arăta amprenta proprietarului.
11. Covoraşele de baie trebuie şi ele alese cu grijă pentru a transmite căldură şi confort atunci când călcaţi pe ele.
12. Aranjarea produselor personale de igienă sau aromo-terapie pe rafturi într-un anumit fel poate crea impresia de SPA chiar dacă aceste lucruri sunt într-o baie minusculă. Spaţiul este creat de iluzia de lumină iar dacă lumina e folosită ingenios atunci şi spaţiul poate părea mai mare şi putem decora după bunul plac.
Eu v-am oferit 12 soluţii, câte una pentru fiecare lună. Puteţi începe cu care doriţi, le puteţi combina după bunul plac şi posibilităţi, însă nu uitaţi să fiţi diferiţi atunci când vă personalizaţi baia.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu