Piept de curcan
umplut
Ingrediente:
1
piept de curcan
150
gr muschi afumat400 gr ciuperci champignon
150 gr masline fara samburi
1 ceapa
250 ml apa
250 ml vin alb
jumatate de lamaie
busuioc
rozmarin
ulei
sare
piper
Spalam
pieptul de curcan si cu ajutorul unui cutit foate bine ascutit il taiem pe
lungime. Il asezam pe o bucata de folie alimentara, il condimentam cu sare,
piper, rozmarin si il stropim cu zeama de lamaie, apoi il batem usor cu ciocanul
de snitele. Il rulam in folia alimentara si il lasam 15-20 min sa se patrunda
aromele, timp in care pregatim umplutura.
Curatam
ceapa si ciupercile si le tocam marunt. Maslinele fara samburi le taiem
feliute.
Calim
ceapa in putin ulei, adaugam ciupercile, condimentam cu sare si busuioc, iar
cand ciupercile au inceput sa lase zeama adaugam si maslinele. Oprim focul si
lasam compozitia sa se racoreasca.
Scoatem
pieptul de curcan, il intindem din nou pe folie alimentara, pregatim cateva
scobitori si ata de legat pieptul.
Dupa
ce s-a racorit compozitia de ciuperci cu masline, se aseaza in centrul
pieptului de curcan, si se impacheteaza cu ajutorul scobitorilor iar apoi se
leaga cu ata pentru a ne asigura ca umplutura ramane in interior.
Intr-o
tava pentru cuptor se pun 250 ml vin alb amestecat cu 250 ml apa si
condimentate cu sare si busuioc. Se aseaza curcanul in tava, se acopera cu
folie de aluminiu si se da la cuptor la foc potrivit pentru o ora. Dupa ce a
trecut timpul, scoatem pieptul de curcan din cuptor, inlaturam folia si il mai
lasam jumatate de ora la foc mai puternic sa se rumeneasca frumos, avand grija
ca la 10 min sa il stropim cu vinul si apa din tava.
Se
serveste cald.
Pofta
buna
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu