Spirale cu mere
si glazura de lamaie mentolata
Ingrediente:
4 mere verzi
1 pachet foi de placinta
70
ml ulei
3
linguri zaharo lamaie
100 gr zahar pudra
150 ml apa
2 linguri stafide
1 lingura amidon
30 ml sirop de menta
Spalam
bine merele si le uscam cu un servet de bucatarie.
Radem
coaja de la lamaie, doar partea galbena, iar apoi stoarcem lamaia de zeama.
Curatam
merele de cotor si le taiem in cubulete mici de max. 1 cm.
Intr-un
vas punem merele la calit pentru 2-3 min, apoi adaugam zaharul tos, stafidele, coaja
de lamaie, scortisoara si amidonul dizolvat in 50 ml apa. Lasam totul la foc
mic, amestecand din
cand in cand pentru aproximativ 10 min. Dam deoparte compozitia si o lasam sa
se raceasca.
Pregatim
foile de placinta astfel: pe un blat punem 2 foi de placinta si ungem cu ulei,
mai adaugam 2 si iar ungem cu ulei, si repetam operatiunea inca de 2 ori. La
sfarsit trebuie sa fie o foaie formata din 8 foi fine de placinta.
Punem
jumatate din compozitia cu mere pe aceasta foaie si o intindem uniform pe toata
suprafata. Apoi impaturim foaia in 3 pe lungime, obtinand un fel de strudel
plat. Din acest strudel taiem fasii de aprox. 2 cm pe care le rasucim usor si
le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
La fel procedam si cu restul de foi de placinta si compozitia ramasa.
Intr-o
cana punem 100 ml apa si 10 ml sirop de menta, iar cu aceasta compozitie vom
unge spiralele din tava inainte de a le baga la cuptor.
Dam
la cuptor pentru 30 min, primele 10 min la foc mai mare, apoi reducem flacara.
Pentru
glazura amestecam zaharul praf cu zeama de lamaie, iar la sfarsit adaugam 20 ml
sirop de menta.
Dupa
ce a trecut timpul de copt, scoatem spiralele din cuptor si le glazuram cat
sunt inca calde cu sosul de lamaie mentolata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu