Briose cu
scortisoara si ciocolata amaruie
Ingrediente:
4
oua
sare100 ml lapte
125 ml ulei
150 gr zahar
260 gr faina alba
1 lingurita zeama de lamaie
1 plic praf de copt
1 lingurita coaja rasa de lamaie
100 gr ciocolata amaruie
1 lingurita scortioara
20 gr unt pentru uns formele de briose
Mixam
bine ouale cu un praf de sare.
Adaugam treptat zaharul, uleiul, laptele, coaja si zeama de lamaie, scortisoara, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Amestecam totul bine pana obtinem o crema destul de consistenta.
Pornim
cuptorul la 180 grade.
Tocam
in bucatele marisoare ciocolata.
Tapetam
formele de briose cu unt si faina.
Incorporam
si ciocolata in compozitite ajutandu-ne de o lingura de lemn, apoi turnam din
compozitie in forme umplandu-le doar doua treimi din capacitate. Deasupra radem
putina ciocolata amaruie prin razatoarea mica.
Se
da tava la cuptor pentru aproximativ 30 min.
Dupa
ce a trecut timpul de copt se lasa sa se racoreasca in forme apoi pot fi
servite ca atare sau pudrate cu zahar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu