Chec marmorat
Ingrediente:
4
oua
sare230 gr unt
180 ml lapte
280 gr zahar
500 gr faina alba
2 lingurite cacao
1 plic zahar vanilinat
1 lingurita esenta de rom
1 plic praf de copt
Se
da untul prin razatoarea mare pentru a fi mai usor de frecat, apoi cu ajutorul
unei linguri de lemn il frecam pana iese apa din el. Adaugam 260 gr zahar,
zaharul vanilat si frecam in continuare cu lingura de lemn. Separat batem cele
4 oua cu un praf de sare, le adaugam in compozitia de unt si amestecam pana
cand se topeste zaharul.
Faina
o amestecam cu praful de copt apoi o cernem peste aluat. Adaugam si 160 ml lapte
si esenta de rom si amestecam bine cu o lingura de lemn.
Incingem
cuptorul la 180 grade pentru momentul in care vom baga checul.
Tapetam
2 tavi de chec cu hartie de copt si le umplem cu doua treimi din compozitie.
Pastram
putina compozitie in care adaugam cele 2 lingurite de cacao, 2 linguri de zahar
si 3-4 linguri de lapte.
Turnam
aceasta compozitie peste cea din tava, iar cu ajutorul dintilor unei furculite
trecem de sus in jos prin aluat pentru a-i conferi un aspect ca de marmura. Netezim
la suprafata si dam la cuptor pentru 65-70 min.
Cand
timpul de coacere a trecut oprim cuptorul si lasam checul sa se raceasca in
tava, apoi il scoatem,
il pudram cu zahar pudra cu aroma de vanilie, il feliem si il servim cu pofta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu