Coaste de miel
umplute
Ingrediente:
O
carcasa de miel1 kg maruntaie miel
6 oua fierte
10 oua crude
200 gr sunculita sau muschiulet afumat
200 gr slanina
2 cepe
8 linguri gris
200 ml vin rosu
150 ml apa
5 catei usturoi
o lingurita rozmarin
o lingurita busuioc
o lingurita oregano
o legatura patrunjel verde
un plic condimente miel
sare, piper
Se
spala foarte bine maruntaiele si se pun la fiert in apa cu sare pentru jumatate
de ora.
Curatam
si tocam marunt ceapa, tocam patrunjelul, tocam marunt usturoiul si sunculita
sau muschiuletul
afumat.Batem bine galbenusurile cu un praf de sare, busuioc si putin oregano. Albusurile le batem spuma si incorporam in ele cele 8 linguri de griş.
Amestecam organele tocate marunt cu ceapa, patrunjelul, usturoiul, sunculita, albusurile cu griş si galbenusurile si omogenizam totul foarte bine. Potrivim compozitita de sare si piper.
Cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit desprindem carcasa de miel exact pe sira spinarii. Vom obtine astfel doua bucati de coaste. Aceste bucati se spala foarte bine, se usuca si se condimenteaza cu rozmarin, sare, piper si un plic condimente pentru miel.
Ajutandu-ne de cutit vom face buzunare in partea de deasupra coastelor. In aceste buzunare vom introduce cu mana compozitita de maruntaie precum si ouale fierte, 3 intr-o parte si 3 in cealalta. Asezam totul foarte bine, nivelam, apoi cu ajutorul unui ac cu ata mai groasa coasem buzunarele, avand grija sa nu rupem carnea.
Amestecam
200 ml vin rosu cu 150 ml apa, busuioc si oregano maruntite si punem acest
amestec intr-o tava pentru cuptor, apoi punem bucata de miel umplut cu coastele
in jos si partea umpluta in sus. Taiem cateva felii grosute de slanina si le
punem peste bucata de miel pentru a lasa grasime pe parcursul coacerii.
Dam
mielul la cuptor pentru aproximativ 2 ore, timp in care tot la jumatate de ora
il mai stropim cu vin din tava. Dupa ce a trecut timpul de coacere, indepartam
bucatile de slanina de pe el si il mai lasam 5-10 min la foc mare pentru a se
rumeni frumos. La fel procedam si cu cealalta bucata de coasta.
Cand
este gata racorit se indeparteaza ata si se portioneaza pe latime, fiecare
felie avand cate o costita, umplutura si carnita de miel.
Pofta
buna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu