Curcan
in sos de bere neagra si stafide
Ingrediente:
700
gr pulpa de curcan
300
ml bere neagra50 gr stafide
2 cepe
1 lingurita zeama de lime
3 frunze busuioc verde
3 linguri ulei de masline
Sare, piper, rozmarin
6 catei de usturoi
Sparanghel (pentru garnitura)
Taiem
carnea de curcan in bucati maricele si o stropim cu zeama de lime. Condimentam
cu sare, piper si rozmarin, adaugam 2 linguri ulei de masline si amestecam bine
bucatile de carne astfel incat toate aromele sa se patrunda.
Prajim
carnea de curcan pe grill pentru 5-7 min pe fiecare parte. Avem grija sa o
intoarcem din cand in cand pentru a se praji uniform.
Intre
timp pregatim un vas termorezistent pe fundul caruia asezam ceapa tocata marunt
si 3 catei de usturoi feliati. Luam carnea de curcan de pe grill si o asezam in
vasul termorezistent impreuna cu sucul pe care l-a lasat. Deasupra punem
stafidele, turnam berea neagra si presaram busuiocul verde tocat marunt.
Dam
vasul la cuptor pentru aproximativ o ora, avand grija ca pe la jumatatea
timpului de coacere sa intoarcem carnea pentru a se patrunde uniform cu sosul
de bere.
Pentru
garnitura putem pregati sparanghel.
Sotam
sparanghelul intr-un vas in care am pus 1 lingura ulei de masline si 3 catei de
usturoi.
Adaugam
putina sare in momentul in care sparanghelul e gata.
Pentru
servire asezam cateva bucati de curcan pe o farfurie, stropim din belsug cu sos
de bere neagra
si stafide si servim alaturi de sparanghelul sotat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu