Iepure
la cuptor cu garnitura de orez
Ingrediente:
un
iepure
400
ml vin alb sec 200 gr bulion
2 cepe
2 morcovi
o telina mica
un ardel gras rosu
6 catei de usturoi
200 gr orez
100 gr masline
2 foi de dafin
4 linguri ulei de masline
Sare, piper, oregano, rozmarin
patrunjel verde tocat
Spalam
bine carnea de iepure si o lasam peste noapte la marinat intr-un vas in care am
pus 1 litru apa, 1 lingurita sare, piper, oregano, rozmarin, 2 foi de dafin, o
ceapa tocata, un morcov taiat feliute, o radacina mica de telina si 5-6 catei
de usturoi.
A
doua zi scoatem carnea din marinata si strecuram legumele care s-au marinat si
ele alaturi de carnea de iepure.
Pregatim
un sos din 200 gr. bulion, sare, piper, patrunjel tocat si 200 ml vin alb.
Ungem
cu ulei un vas pentru cuptor, asezam bucatile de iepure, punem legumele
marinate si maslinele,
iar deasupra turnam sosul cu bulion. Adaugam si restul de vin si dam la cuptor
pentru aproximativ o ora.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu