duminică, 14 aprilie 2013

Porc la tava


Porc la tava

Ingrediente:

500 gr file de porc fara os
2 cepe
2 morcovi
o telina mica
un ardel gras rosu
300 gr rosii cherry
100 ml vin rosu
200 ml suc de rosii
2 linguri ulei de masline
2 linguri ulei de floarea soarelui
patrunjel tocat
Sare, piper, busuioc
Cartofi (pentru garnitura)

Portionam carnea in felii groase de 1 cm si o condimentam cu sare si piper.
Rosiile cherry le taiem in jumatati si presaram peste ele busuioc maruntit si 2 linguri de ulei de masline.
Taiem ceapa julien, morcovul rondele, iar telina si ardelul gras in bastonase.
Amestecam vinul cu sucul de rosii si patrunjelul tocat, condimentam cu sare si piper.

In tava pentru cuptor punem 2 linguri de ulei, apoi punem ceapa, morcovul, telina si ardelul deasupra. Peste acest pat de legume asezam bucatile de carne iar apoi turnam sosul de rosii cu vin.




Acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 40 minute la foc mediu.

Dupa 40 minute, scoatem tava din cuptor, inlaturam folia de aluminiu si punem peste carne rosiile cherry care s-au patruns cu aroma de busuioc si ulei de masline.
Mai lasam aprox. 20 min la cuptor la foc mic, timp in care putem pregati un piure de cartofi pentru garnitura.

Pofta buna.