vineri, 22 noiembrie 2019

Cadou de suflet!


- Am un cadou pentru tine, dragule! i-am spus fiului meu și i-am întins, cu mâinile pline de emoție, o carte personalizată, cu numele lui pe ea. E o carte care spune o poveste, o carte în care personajul principal ești tu, de la primii pași și până pe la cinci anișori. E o poveste cu multe imagini frumoase și sfaturi pe care ți le-ar fi dat...
- Dar eu am aproape șapte! m-a întrerupt micuțul meu, nelămurit cu privire la vârsta la care se termină povestea.
- Știu puiule, dar în povestea asta mai este cineva, e o persoană care te-a iubit foarte mult și pe care, chiar dacă nu o ai lângă tine, o vei purta mereu în suflet! E o carte în care vei regăsi poze cu tine și cu tati, iar în dreptul fiecărei poze este câte un sfat pe care ți l-ar fi dat el în diverse momente ale vieții sau câte un citat care să te ajute să devii om bun, exact așa cum și-ar fi dorit ...



După ce și-a citit pe litere numele de pe copertă, a luat-o timid, uitându-se cu ochi mirați la mine. Câteva secunde am rămas tăcuți amandoi. Așteptam cu emoție reacția lui. Prin minte îmi treceau o mie de gânduri. Se va bucura să vadă imaginile cu ei doi din trecut? Își va aminti de locurile unde au fost făcute fotografiile? Va înțelege textele pe care le-am ales pentru fiecare poză în parte? Se va întrista? N-aș fi vrut asta! Mă gândeam la sentimentele care mă încercau pe mine în urmă cu aproape doi ani când îi vedeam chipul într-o poză, imediat după ce a plecat dintre noi. Țin minte că îmi era greu să-l privesc și singurele cuvinte care îmi veneau atunci în minte erau: ”De ce?”. Nu am aflat nici până acum răspunsul, însă am învățat să nu mai întreb, doar să accept și să merg mai departe! Și așa l-am învățat și pe cel mic: trebuie să acceptăm lucrurile care ni se întâmplă și să luăm totul așa cum e dat de la Dumnezeu.

Ne-am așezat amandoi pe canapea și încet, încet am început să o răsfoim. La fiecare filă am poposit preț de secunde bune, timp în care i-am spus povestea fiecărei poze și i-am citit textul din dreptul ei. Îi citeam în ochi bucuria revederii clipelor petrecute cu tatăl său și, spre surprinderea mea, chiar și-a adus aminte de câteva dintre ele. Copiii sunt fenomenali, cum percep ei anumite chestii și cât de ușor pot trece peste lucrurile triste care nouă adulților ne rămân mult timp întipărite în minte...


Când am ales să-i fac acest cadou personalizat, m-am gândit în primul rând la faptul că viața e o colecție de amintiri, e ca o carte cu mai multe povești. Pe unele le ții minte toată viața, în timp ce altele sunt uitate cu timpul, mai ales în ultima vreme, cu atâtea gadget-uri și device-uri inteligente în jurul nostru. Suntem obișnuiți să fotografiem tot ce ne place, poate chiar mai mult ca înainte, însă ne-am dezobișnuit de a imprima fotografiile pe hârtie. Ele rămân stocate undeva în memoria telefonului, a aparatului foto ori pe carduri de memorie și foarte rar ne aducem aminte să le răsfoim. Și e păcat. Avem cu toții povești frumoase care ne-au marcat sau ne-au impresionat, oameni dragi pe care am vrea să-i vedem mereu dar distanța ne desparte, copii care cresc văzând cu ochii și de a căror copilărie am vrea să ne amintim mereu, bunici care poate nu mai sunt și de a căror vorbe ne aducem aminte cu drag... Ar fi frumos să adunăm amintirile și chipurile dragi în colecții de fotografii, așezate frumos în ordine cronologică sau care să spună o anume poveste.

Mie îmi plac în special cărțile personalizate în care poți combina fotografiile cu textul dorit. Mi se par un cadou frumos pentru cei dragi, un cadou de suflet. În general îmi place să ofer cadouri dintr-astea care spun ceva, lucruri personalizate sau lucruri de care cred eu că ar avea nevoie persoana respectivă. Mai cred că atunci când faci un cadou, ar trebui să-l faci cu sufletul! Să oferi ceea ce ți-ar placea și ție să primești. Să oferi lucruri de care destinatarul să-și amintească cu drag, să le prețuiască și, foarte important, să nu uite de la cine le-a primit. De exemplu, părinților îmi place să le dăruiesc amintiri cu nepotul lor, sub formă de albume foto sau câte o fotografie înrămată pe care ei o afișează cu mândrie în colțul cu amintiri, prietenilor dragi le ofer de obicei lucruri care țin de hobby-urile lor, iar copiilor tot felul de jucării confecționate chiar de mine. Cu siguranță detest banii în plic, și asta pentru că, ori de câte ori am primit și eu de ziua mea așa ceva (să-mi cumpăr ce vreau eu), am sfârșit prin a-i cheltui pe lucruri pentru casă sau pentru copil, căci așa sunt mamele...

Iar pentru voi dragilor, pentru că se apropie sărbătorile, vă doresc să alegeți înțelept cadourile și să luați în calcul și o carte cu personalitate care poate fi oferită cu drag părinților, fraților, copiilor sau prietenilor. Cu siguranță va fi un cadou de neuitat!


** Articol scris pentru SuperBlog2019


luni, 28 octombrie 2019

A. Vitamina mea de zi cu zi



Constrânsă de anumite evenimente din viața mea, în urmă cu aproape 3 ani mi-am schimbat radical obiceiurile alimentare și am început să acord o atenție deosebită atât modului în care pregătesc mâncarea, cât și produselor pe care le cumpăr și provenienței acestora. 

Dacă înainte, mâncarea gătită avea un procent de aproape 90%, în momentul de față a scăzut undeva la 25-30% și asta pentru că am început să conștientizez importanța vitaminelor din fructele și legumele crude, a modului în care ele sunt asimilate de organism, precum și importanța unei alimentații predominant vegetală. Am ajuns să consum fructele în starea în care sunt, fără să le mai bag în tot felul de prăjituri și mi-am dat seama că, chiar și așa, zahărul pe care îl conțin în mod natural îți poate potoli pofta de ceva dulce pe care, în mod inconștient o avem în anumite momente ale zilei. 

Cât despre legume, acestea își găsesc locul în tot felul de salate, le gătesc la abur sau cuptor. Este o variantă mult mai sănătoasă decât clasicele ciorbe sau tocănițe unde, prin fierbere, își pierd majoritatea vitaminelor. Nu cred că aș putea vreodată să renunț la produsele de origine animală (în special la ouă, cel mai complet aliment, bogat în proteine, grăsimi, vitamine și minerale) însă faptul că am crescut procentul de legume și fructe consumate în starea lor naturală, nu poate fi decât benefic pentru sănătate. 

Pentru activitățile zilnice pe care le desfășurăm, corpul are nevoie de vitamine și minerale (numite și micronutrienți) dar și de proteine, lipide și carbohidrați (macronutrienți). Și cum în toate lucrurile trebuie să existe un echilibru, chiar dacă organismul nu cere cantități însemnate de micronutrienți, lipsa îndelungată a acestora din corp poate dăuna organismului. Ideal ar fi să obținem vitaminele necesare bunei funcționări a organismului direct din alimente, nu din suplimente, însă de cele mai multe ori ba nu ne place o anumită legumă, ba nu avem timp să o pregătim corespunzător, ori pur și simplu nu știm ce să facem cu ea. 

Eu de exemplu sunt fan morcov. Îmi place să-l dau pe răzătoare alături de țelină și măr, să adaug puțin miez de nucă, ulei de măsline și zeamă de lămâie și am o salată super rapidă, delicioasă și sănătoasă. În sucuri combin morcovul cu țelină și sfeclă roșie. Îmi mai plac morcovii la cuptor tăiați în bastonașe tăvălite bine printr-un amestec de ulei de măsline, miere și susan ori în piure alături de țelină, cartof și un pic de unt, atunci când sunt sătulă de clasicul piure de cartofi. 

Din punct de vedere nutrițional, morcovul este bogat în vitamina A, o vitamină cu rol important în protecția pielii și a mucoaselor, este necesară pentru vedere, creșterea și formarea oaselor și rezistența organismului la infecții. 



Există două tipuri de vitamina A: cea derivată din alimentele de origine animală (retinolul), regăsită în carnea de vită, ficatul de pasăre, laptele integral sau brânza și provitamina A, a carotenoizilor din legume și fructe, regăsită în morcovi, cartofi dulci, spanac, gulii sau pepene galben. 

La cât morcov am mâncat la viața mea, ar trebui să am o vedere de super erou însă, dacă stau bine și mă gândesc la cât timp petrec pe zi în fața calculatorului, sunt mulțumită că încă mai văd, așa că îi mulțumesc morcovului că face parte din viața mea. 

Acum, dacă nu ești fan morcov sau legume în general, de undeva tot trebuie să-ți iei vitaminele necesare bunei funcționări a organismului. Cel mai scurt drum, la doar un click distanță, este până la o farmacie online cum e Farmacia La Preț Mic unde, pe lângă numeroasele produse la prețuri foarte bune din care poți alege și a căror descriere o poți citi liniștit, afli și informații prețioase despre sănătate. Dacă alegi drumul mai lung, îi găsești și fizic, în București, B-dul Lacul Tei 31-33, e foarte frumos la ei, cam așa:



*** Articol scris pentru SuperBlog2019

vineri, 25 octombrie 2019

Dulciurile sănătoase sunt dulciurile fără zahăr!


Mierea de albine este unul dintre cele mai sănătoase alimente și este utilizată în aproape toată lumea de mii de ani. Recunoscută pentru multiplele beneficii aduse organismului, mierea de albine nu ar trebui să lipsească din nici o casă, în special în sezonul rece când, pe lângă celelalte beneficii aduse organismului, ajută și la întărirea imunității. În plus, dacă o combini cu suc de cătină de exemplu, îți faci o adevărată bombă de imunitate și treci mult mai ușor peste sezonul rece. 

Dintre toate tipurile de miere care există, un tip de miere este mai puțin cunoscut, și anume mierea de mană. 

Ce este mierea de mană? 

După proveniență, mierea de albine se clasifică în: 

- miere monofloră care provine integral sau în cea mai mare parte din nectarul unei specii de plante: miere de salcâm, tei, floarea soarelui, rapiță 

- miere polifloră care provine dintr-un amestec natural de nectar de pe flori de diferite specii sau dintr-un amestec de miere monofloră: fâneață de deal, de șes, pomi fructiferi, salcâm-tei, tei-floarea-soarelui. 

- miere de pădure (sau miere de mană) care provine în cea mai mare parte din sucurile dulci de pe alte părți ale plantelor, altele decât florile, în amestec cu nectarul florilor din pădure. Pădurile din care se obține mierea de mană pot fi atât de conifere (brad, molid, pin) cât și de foioase (stejar, arțar, fag, alun, frasin, plop, salcie, etc.). 

 Miere de mană de la Apidava
Dacă despre celelalte tipuri de miere a auzit toată lumea, mierea de mană este cunoscută doar de cei care știu de bogăția de elemente minerale și calitățile nutriționale de excepție. Mana este acea substanță dulce, limpede și vâscoasă, care se află pe frunze, ramuri sau tulpinile plantelor/copacilor, de obicei primăvara și toamna și este culeasă de albine din lipsa nectarului din aria lor de zbor. Totodată, mai există o sursă de mană dată de tot felul de insecte care viețuiesc pe copaci și care excretă sub formă de picături dulci anumite substanțe ce vor fi colectate de albine iar apoi transformate în miere. 


Mierea de mană este foarte bună pentru anemii, deoarece conține multe săruri minerale și este singura miere de albine care nu devine toxică atunci când este încălzită excesiv. În plus, este frecvent recomandată în tratamentul spasmofiliei și rahitismului la copii și adolescenți, în osteoporoză și afecțiuni articulare la adulți și vârstnici. 

Mierea de mană este mai închisă la culoare decât mierea monofloră sau cea polifloră (excepție făcând mierea de molid care e galbenă) iar gustul este diferit, ușor caramelizat. Nefiind produsă din nectarul florilor, mierea de mană are foarte puțin polen (spre deloc) însă este bogată în substanțe minerale, proteice, antioxidanți și acizi organici, toate având un rol esențial în creșterea imunității, având și proprietăți antibacteriene. Din păcate mai sunt și producători care comercializează miere de mană nu tocmai pură și asta pentru că mierea de mana e de obicei mai scumpă decât cea polifloră sau monofloră. În principiu, este tot miere, însă dacă de exemplu, o persoană alergică la polen ar dori să consume miere de mană (știind că nu are polen), ar trebui să o achiziționeze din surse sigure, cum ar fi Apidava, un brand cu tradiție în România care a ajuns și peste hotare în țări precum Japonia, Canada, Singapore sau China. 

Cei de la Apidava comercializează Miere de mană sub brandul Roua Florilor Premium. Aceasta are o consistență mai vâscoasă, este foarte închisă la culoare, aproape neagră și se distinge prin gustul intens, ușor amărui. 

Mierea de mană este foarte bogată în proteine, aminoacizi şi minerale (Ca, Mg, Fe), de până la 20 de ori mai mult ca alte sortimente, de aceea este indicată consumarea acesteia mai ales de către copii, persoanele anemice şi cele aflate în convalescenţă. Organismul uman asimilează mult mai bine aceste săruri prin alimentaţia naturală decât prin administrarea sintetică. 

Pentru că are proprietăţi energizante şi revitalizante este recomandată sportivilor şi oamenilor activi. Are proprietăţi laxative mult mai puternice decât celelalte tipuri de miere, favorizează eliminarea toxinelor din corp. 

Mie personal îmi place să întind o linguriță de miere de mană pe o felie de pâine prăjită și să o savurez dimineața alături de o cană fierbinte de ceai. 

Pe lângă mierea de mană, tot de la Apidava am descoperit și niște bombonele care nu conțin zahăr și sunt îmbogățite cu arome naturale. Eu le-am încercat pe cele cu eucalipt și pe cele cu anason și pe lângă faptul că am fost încântată de lipsa zahărului din compoziția lor, mi-a plăcut și gustul foarte mult. 


Atât mierea de mană cât și bomboanele fără zahăr (dar și alte produse Apidava) se pot cumpara de pe www.honey-land.net. Dar, bineinteles, ele pot fi achizitionate si din diferite alte magazin online sau fizice, cu produse apicole, naturale (de plida, Farmaciile Bebe Tei, magazinele tip plafar Floare de Colt si RemediaVert). 

Tu ai încercat mierea de mană?

duminică, 13 octombrie 2019

Să trăiesc fără tehnologie? Niciodată!



Sunt dependentă de tehnologie și nu am de gând să mă tratez! De ce aș face-o? Tehnologia e menită să-ți ușureze viața și să-ți deschidă noi drumuri spre viitor. Smartphone-ul și internetul sunt lucrurile fără de care aș putea trăi maxim 2-3 zile. Oare cum am supraviețuit până la ele? A, da. Nu existau, nu-mi trebuiau!

Nu cred că sunt singura. De când cu rețelele de socializare, viața noastră s-a mutat parțial în mediul online. Trebuie să vedem însă partea bună a lucrurilor. Pentru mine, rețelele de socializare sunt inspirație pentru ce se poartă, ce se cere, ce au alții de oferit, ce locuri aș mai putea vizita sau ce activități aș mai putea face cu fiu-miu, sunt relaxare și amuzament și chiar un mod de a le spune celorlalți: hei, sunt bine!

Dacă stau bine și mă gândesc, în ultimii ani am investit cel mai mult în tehnologie, gadget-uri, echipamente electronice și IT. Mereu apar lucruri noi și te gândești, fără să vrei, cât de bine ți-ar prinde și ție așa ceva. Spre exemplu, recent s-a schimbat Codul Rutier și nu mai avem voie să ne atingem de telefon atunci când suntem la volan. Prin urmare, trebuie să-mi măresc colecția de gadget-uri cu o cască bluetooth care să se asorteze cu ochii mei verzi, asta pentru că noi femeile mereu trebuie să asortăm ceva cu altceva. Persoanelor infidele le recomand să-și păstreze banii pentru alte lucruri iar când sunt sunați de parteneră și nu pot răspunde din motive ”obiective” să le argumenteze că erau la volan și nu au vrut să riște o amendă.
Partea proastă la schimbarea asta a Codului Rutier e că vor dispărea video-urile făcute în timpul condusului; chiar nu știu cum o să supraviețuim fără să-l mai vedem pe X atingând viteza Y sau pe influencer-ul Z aberând în drum spre vreo conferință dintr-asta... motivațională. Pe de altă parte, e posibil să apară mai multe selfi-uri și video-uri făcute la... baie, Doamne-ferește, nu în timpul... ci înainte... sper! Chiar nu le înțeleg pe tipele astea ”bune” de ce își fac selfie-uri în oglinda de la baie. Nu au o prietenă pe care să o roage să le facă o poză? 
Și eu îmi iau de exemplu telefonul la baie, dar nu pentru a-mi face poze ci pentru că nici nu știi când te lovește geniul creator și trebuie să-ți notezi undeva ideea sau te sună cineva și ai ratat afacerea vieții.
Asta îmi aduce aminte de o fază cu fiu-miu care mereu îmi urmărește telefonul și e supărat când vede că îl iau cu mine la baie, luându-i astfel lui posibilitatea de a se juca câteva minute pe el. Îmi căutam într-o zi telefonul prin casă și văzând că lipsește îl strig pe fiu-miu, în speranța că poate l-a văzut el, sau măcar să mă ajute să-l caut, el având un talent deosebit la a găsi lucruri ascunse, în special dulciuri și telefoane. După câteva încercări soldate fără un răspuns vocal din partea lui, intru în baie și ce-mi fu dat să vad? Ăsta mic al meu, pe toaletă, cu telefonul în mână.
-      Ce faci mă aici, cu telefonul meu? l-am întrebat, fiind pentru prima dată când îl vedeam în această ipostază.
-      Ce să fac? Așa mamă, așa fiu! a venit răspunsul lui instant și atunci mi-am dat seama că vorba aia cum că noi suntem cel mai bun exemplu pentru copiii noștri nu a fost scoasă așa, în vânt.

Nu e de joacă cu tehnologia, mai ales cu ăștia mici care au crescut cu așa ceva și tehnologia la tine acasă a ajuns un fel de must-have al zilelor noastre. Copiii au ajuns acum să aibă propriul telefon sau tabletă, smartwatch-uri ori chiar un laptop de gaming, căci ala pe care îl ai tu de câțiva ani este de mult depășit și nu e suficient de rapid pentru ”minunatele” jocuri pe care le joacă ei în rețea sau se filmează în timp ce le joacă. Iar ce e și mai interesant e că cei mici, nu mai vor să devină medici, pompieri sau polițiști cum își doreau odată, preoți cum și-ar dori bunicile lor ori fotbaliști cum și-ar dori tații, nuuu, ei vor să devină VLOGGERI (bica, dacă citești asta, să știi că Vlogger-ul e tot un fel de preot care se filmează în timp ce vorbește în fața unor enoriași numiți abonați/followeri, primește donații sub formă de Like-uri și îi sunt duse mai departe ”învățăturile” prin Share. Diferența e că spovedania e în fața tuturor când lași un Comentariu și vede toată lumea ce ai vrut să spui vlogger-ului respectiv. Ai înțeles? E tot pe-acolo!)

Bineînțeles că și al meu tot vlogger vrea să devină, așa că exersează intens ori de câte ori are ocazia. Din punctul meu de vedere e perfect căci astfel nu mai pierde timpul în fața televizorului sau telefonului, își pune mintea la contribuție să creeze tot felul de videoclipuri cât de cât interesante și sinceră să fiu, ne și distrăm când le filmăm. Până va ajunge să aibă propriul canal de Youtube exersează (cam ca în videoclipul de mai jos) iar eu strâng bani pentru o cameră profesională sau un telefon mai bun, accesorii laptop, microfon, lumini, un scaun și un birou mai profi și ce or mai avea nevoie vloggerii ăștia.




* Articol scris pentru SuperBlog 2019 

joi, 19 septembrie 2019

SuperBlog 2019, la start!








La 1 septembrie 2019 s-au deschis înscrierile în SuperBlog 2019, a 19-a ediție a competiției de blogging creativ la care participă toți cei care adoră să scrie pe diverse teme, să învețe lucruri noi din multe domenii, să fie mereu contra-cronometru pentru predarea articolelor, să își exerseze inspirația și să își dezvolte imaginația. Este o competiție deschisă bloggerilor care adoră provocările și visează să ajungă pe podium în clasamentul final dar și celor care sunt atrași de premiile puse la bătaie de sponsori. 

Competiția va începe la 1 octombrie 2019, iar printre participanți voi fi și eu, atrasă atât de provocare cât și de premiile acestei ediții 
care pot fi văzute aici: https://blog.super-blog.eu/premiile-superblog-2019-va-asteapta/ . Interesante, nu-i așa?


Urmează un octombrie plin de provocări pe care de-abia le aștept!


joi, 15 august 2019

Soluții apicole pentru călcâiele crăpate



Vara este anotimpul în care pielea necesită o îngrijire specială, deoarece căldura și razele solare accelerează degradarea acesteia. În plus, vara este anotimpul în care majoritatea părților corpului sunt expuse nu doar căldurii și razelor solare, ci și privirilor celor din jur, prin urmare, în sezonul estival, trebuie să acordăm o importanță deosebită nu numai tenului, dar și picioarelor, călcâielor și coatelor, zone care de obicei sunt acoperite.

De ce crapă pielea de pe suprafața călcâielor?
Există mai multe potențiale cauze pentru călcâiele crăpate. Dacă nu te confrunți cu această problemă, înseamnă că te numeri printre puținele femei care se pot lăuda cu picioare frumoase, cu călcâie cu piele fină și catifelată. În acest caz, felicitările mele! În caz contrar, te invit să descoperi cauzele care pot determina aspectul inestetic al picioarelor și să iei în calcul sugestiile mele pentru îmbunătățirea sau eliminarea acestei probleme.

Lipsa hidratării: este una din cauzele călcâielor crăpate. Pielea călcâielor este de obicei mai uscată, mai aspră și uneori crăpată deoarece în acea zonă glandele sudoripare sunt inactive, prin urmare, pielea nu mai este la fel de elastică precum în celelalte părți ale corpului și apar mici crăpături care, pe lângă faptul că sunt inestetice, pot degenera în lucruri mult mai grave, acele mici fisuri fiind și o poartă de intrare pentru tot felul de microbi și care, în timp, pot provoca chiar și sângerări iar disconfortul creat se transformă în durere.

Lipsa vitaminelor, mineralelor și a zincului din dieta ta poate afecta sănătatea călcâielor. De aceea e foarte important ca în special vara să consumăm cât mai multe fructe și legume de sezon astfel încât corpul să-și ia din alimente tot ce are nevoie și să poată susține procesele interne ale corpului pe tot parcursul anului. În plus, pielea își pierde din elasticitate și odată cu înaintarea în vârstă, prin urmare, cu cât îmbătrânim, cu atât ar trebui să avem mai multă grijă de pielea noastră deoarece un corp tânăr reușește să proceseze și să distribuie acolo unde este nevoie tot ce e mai bun din alimentație, pe când la un organism îmbătrânit tot metabolismul este încetinit.

Încălțămintea poate fi o altă cauză a călcâielor crăpate. Vorbim aici de încălțări prea strâmte care pun presiune pe picior dar și de sandale sau papuci care lasă călcâiele expuse și permit de exemplu prafului și altor factori externi să le agreseze. În acest caz, o igienă riguroasă și o cremă hidratantă pot face minuni. 

Presiunea exercitată asupra tălpii piciorului este un alt factor care dăunează călcâielor și din această cauză persoanele care petrec multe ore stând în picioare la muncă au de obicei călcâiele crăpate. În acest caz, deoarece e mult mai simplu să-ți acorzi zilnic câteva minute pentru îngrijirea picioarelor decât să-ți schimbi locul de muncă, sfatul meu e să găsești produsul potrivit cu care să-ți răsfeți picioarele seara înainte de culcare. Îngrijirea picioarelor nu trebuie să fie o rutină pe care ”trebuie” să o faci ci mai degrabă una pe care să-ți ”dorești” să o faci. Ar putea fi acel moment al tău cu tine când cei din jur (soț, copii, părinți – dacă încă mai locuiți împreună) știu că trebuie să te lase în pace. Nu e nimic mai reconfortant la sfârșitul zilei decât să-ți faci un duș (sau o baie fierbinte dacă ai mai mult timp la dispoziție) iar apoi să te cremuiești din cap până în picioare. Iar dacă mai are și cine să-ți facă un masaj, poți zice că ești în Rai.

Cum poți trata sau preveni călcâiele crăpate?
Cea mai bună metodă de a trata sau preveni pielea uscată sau crăpată a picioarelor tale este de a folosi creme special create pentru această zonă. Pila de picioare sau piatra ponce ajută și ele la îndepărtarea stratului de celule moarte de la suprafață și înlesnesc absorbția cremei în piele, prin urmare cel mai indicat ar fi să fie folosite împreună atunci când problema e mai accentuată. În plus, cremele pentru călcâie intră mult mai repede în piele dacă aceasta este umedă și nu complet uscată, apa accelerând procesul de absorbție. Pentru cei care pot dormi cu șosete în picioare (nu este și cazul meu), acest lucru este indicat, deoarece crema va fi mai bine absorbită în piele chiar în timp ce te odihnești.

Recomandare
Produsele pe care eu le-am testat în ultima vreme și de care am fost mulțumită fac parte din gama de cosmetice Apidava, sunt produse naturale pe bază de miere de albine și propolis cu efect de reparare a pielii uscate, miros demențial și au o textură plăcută care lasă pielea fină și parfumată. 
Acestea sunt: balsamul de călcâie, crema pentru îngrijirea picioarelor și balsamul de buze.



Balsamul de călcâie cu ceară de albine și extra propolis este ideal pentru zonele cu piele deshidratată și crăpată, călcâie și coate. Poate și folosit cu succes și pe bătături. Balsamul conține ulei de cimbru și 2% camfor pentru activarea circulației periferice și este recomandat a se folosi pe pielea ușor umedă pentru a pătrunde mai bine în piele. Este o formulă fără parabeni, cu o textură cremoasă și un miros ușor mentolat datorită camforului din compoziție.



Crema pentru îngrijirea picioarelor, pe bază de miere, propolis și ceară de albine, este ideală pentru zonele cu piele foarte uscată ca cea a călcâielor sau coatelor, ceara fiind un emolient 100% natural care hrănește pielea în profunzime, iar propolisul are un rol antibacterian – esențial pentru îngrijirea corectă a picioarelor. Ca agent puternic umectant, mierea atrage și retine apa la nivelul pielii, ajutând astfel la hidratarea acesteia. Este ideală pentru picioare obosite, conține Unt de Shea pentru o hidratare intensă - bogat în vitamine și minerale, are o textură fină, se întinde ușor și se absoarbe imediat în piele, lăsând o senzație plăcută picioarelor.





Balsamul de buze, cu Unt de Shea, ceară și miere de albine este special conceput ca un tratament pentru buzele uscate și crăpate. Are proprietăți cicatrizante, iar datorită Untului de Shea din compoziție acționează ca factor de protecție UV, fiind ideal pentru orice sezon, în special iarna când uităm de protecția împotriva radiațiilor solare. Are o textură cremoasă și un miros dulceag, plăcut.


Toate aceste produse conțin ingrediente active 100% naturale, nu conțin parabeni, nu au coloranți sintetici și se bazează exclusiv pe principiile active ale ingredientelor apicole pure. În plus, sunt făcute cu drag în țara noastră de producători români pasionați de apicultură și cosmetică de calitate.




joi, 11 iulie 2019

Îngrijirea tenului cu produse naturale de la Apidava




Natura ne-a oferit dintotdeauna ceea ce am avut nevoie pentru a supraviețui, a ne îngriji, a fi sănătoși sau a ne trata atunci când am avut nevoie. Chiar dacă evoluând, omul a găsit și alte metode de a face aceste lucruri, ceva e sigur: natura va rămâne mereu cea mai sănătoasă alegere, indiferent că e vorba de mâncare, relaxare sau îngrijire și asta pentru că a trecut deja testul timpului iar ingredientele naturale și-au arătat valoarea de-a lungul anilor, cu rezultate notabile și în frumusețea pielii.

Atunci când aleg produsele de îngrijire a pielii, eu mă gândesc în primul rând că trebuie să fie cât mai naturale, să se potrivească tenului/pielii mele sau să conțină ingrediente a căror denumire o cunosc deoarece pielea, cel mai mare organ al corpului, cu siguranță absoarbe și chimicalele din produsele de îngrijire și nimeni nu își dorește să-și otrăvească corpul atunci când există și posibilitatea de a nu face asta.

În ceea ce mă privește, eu nu doresc să pun chimicale pe piele și în ultima vreme am încercat tot felul de produse pe bază de plante, produse care au în componență minunile stupului, chiar și soluții homemade pentru păr sau piele și pot să spun chiar că am ajuns să citesc ingredientele, nu doar eticheta și să renunț la produse considerate ”de firmă”, produse foarte cunoscute și care se bucură de publicitate, în favoarea unor produse care poate nu sunt atât de cunoscute dar care, din punctul meu de vedere sunt ”curate”. 

Preferatele mele sunt cele care conțin miere, propolis, lăptișor de matcă, polen sau ceară de albine iar în ultima vreme și cele cu uleiuri esențiale deoarece le-am încercat și chiar am fost mulțumită. Beneficiile pentru sănătate ale mierii de albine sunt cunoscute de mii de ani, aceasta având proprietăți nutriționale, vindecătoare, antioxidante, antivirale și antiinflamatoare. Mierea este bogată în proteine vegetale, minerale, vitamina C și B, stimulează producția de colagen (foarte important în reducerea liniilor fine și a ridurilor) și, pentru cei care nu știu, în produsele de îngrijire a pielii, mierea poate ține loc de conservant astfel încât nu mai este nevoie de chimicale sau conservanți artificiali pentru a face asta (sigur știți că mierea este singurul aliment care nu expiră niciodată).

Și pentru că a venit mult-așteptata și călduroasa vară, trebuie să ne gândim și la îngrijirea tenului, care poate avea de suferit în zilele caniculare. Vara, pielea are un aspect mai gras, mai deshidratat ori iritat. De vină sunt razele UV și căldura, care favorizează excesul de sebum, iar vântul și chiar apa sărată de mare usucă tenul. Indiferent de tipul de ten, demachierea este indispensabilă în procesul de îngrijire a tenului, fiind necesară atât seara, înainte de culcare, cât și dimineața. 
În plus, loțiunea tonică, de preferat fără alcool, are rolul de hidratare ușoară și împrospătare a tenului și îi oferă senzația de ten revigorat. Totodată, loțiunea tonică va calma iritațiile pielii și va îndepărta mai bine urmele de machiaj sau impuritățile.

Recomandare

Le-am testat și mi-au plăcut, iar atunci când mie îmi place ceva, simt nevoia să împărtășesc cu toată lumea: 
- Lapte demachiant cu Unt de Shea, Uleiuri vegetale, Propolis, Miere și Ceară de albine 


și 
- Loțiune tonică purifiantă cu Miere, Propolis, Extract din Flori de Salcâm și Ulei de mentă.


Ambele produse fac parte din gama de produse cosmetice Apidava (îi găsiți aici: https://www.facebook.com/ApidavaRomania/), un brand 100% românesc care s-a dezvoltat și perfecționat în decursul a 20 ani, pornind de la niște oameni pasionați de apicultură care, cu ajutorul unui inginer chimist cu experiență în domeniu au creat o formulă inovativă, cu adevărat eficientă, care să permită încorporarea ingredientelor apicole în stare pură, în faza finală de producție, astfel încât să păstreze intacte toate proprietățile acestor ingrediente.

Când, cum și de ce?

Demachierea este prima și cea mai importantă etapă în îngrijirea zilnică a tenului. Așa cum seara înainte de culcare facem un duș, ne spălăm pe dinți, îmbrăcăm pijamale curate, la fel și fața trebuie să fie curățată de machiajul aplicat și toate impuritățile și toxinele adunate în timpul zilei (care nu se văd neapărat cu ochiul liber dar sunt acolo). Același lucru este valabil și dimineața. În timpul nopții pielea secretă grăsime care este bine să fie îndepărtată dimineață înainte de aplicarea machiajului, asta dacă ne dorim un ten luminos și tânăr. În caz contrar, sebumul secretat peste noapte poate bloca porii și astfel apar coșurile sau punctele negre iar cremele aplicate cu scopul de a hidrata, relaxa sau reduce ridurile vor fi mai greu absorbite în piele. Laptele demachiant se aplică cu ajutorul unui tampon pe față, gât și decolteu prin masaj ușor, dimineața și seara, după care se îndepărtează.

Tonifierea este a doua etapă în îngrijirea zilnică a tenului și are drept scop principal înlăturarea microelementelor rămase din urma demachierii sau urmele de fard și de demachiant, împrospătând pielea, adică pregătește tenul pentru crema pe care o veți aplica (dacă e nevoie de o cremă). Nu aș recomanda tonifierea persoanelor care au pielea uscată sau sensibilă, ele având nevoie de grăsimi (demachierea este obligatorie, indiferent de ten). Loțiunea tonică se aplică pe pielea curată, după demachiere, dimineața și seara, folosind o dischetă demachiantă bine îmbibată. Nu necesită clătire.

O ultimă etapă în îngrijirea tenului ar fi aplicarea cremei, dar asta e în funcție de vârstă și nevoile fiecărui ten. Eu de exemplu până pe la 35 de ani am folosit doar creme hidratante, având un ten ușor uscat însă, după ce am trecut de această vârstă am început să folosesc și câte o cremă antirid (tot la Apidava au o cremă pe bază de miere, lăptișor de matcă și extract de salcâm pentru tenul matur/uscat), iar dimineața, în special pe timpul verii, o cremă cu factor de protecție UV. E drept că eu mă mai uit și după soare, alteori ies grăbită din casă și nu am timp de tot ritualul însă trebuie să știți că pe lângă radiațiile extrem de periculoase la care ne expunem atunci când stăm în bătaia soarelui la orele prânzului, soarele îmbătrânește cel mai tare pielea.

Ce ingrediente mai conțin cele două produse, pe lângă miere?

Unt de Shea - este bogat în Vitamina A, E și F precum și o serie de alte vitamine și minerale care hidratează pielea în mod eficient și delicat.

Ulei de jojoba - un produs natural care are proprietăți antioxidante și conține acid miristic, cu rol antiinflamator, fiind un excelent emolient pentru pielea uscata.

Vitamina E - ajută la prevenirea îmbătrânirii premature a pielii prin absorbția și neutralizarea radicalilor liberi.

Propolis - un adevărat antibiotic natural cu proprietăți curative, care curăță în profunzime porii și ajută la controlarea excesului de sebum.

Extract din flori de salcâm - antiinflamator, cicatrizant, revigorant, protector împotriva ridurilor.

Ulei de menta - tonifică și răcorește pielea, este antiinflamator și astringent.

Ce mi-a plăcut mie la aceste produse?

- având la bază miere și propolis, alături de alte ingrediente naturale, laptele demachiant si loțiunea tonică Apidava curăță și protejează epiderma, având și un important rol în revitalizarea și hidratarea pielii.
- pe lângă minunatele ingrediente, cele două produse nu conțin alcool, phenoxiethanol, parabeni sau coloranți.
- pielea este curățată delicat și are un aspect sănătos și strălucitor. 
- mirosul și textura sunt ideale. Laptele demachiant are o textura cremoasă și un miros ușor dulceag iar loțiunea tonică este fluidă și se simte suav uleiul de mentă și propolisul.
- pompița laptelui demachiant îl face ușor de utilizat.
- după utilizarea laptelui demachiant, deși este cremos, pielea nu rămâne grasă
- prețul este foarte bun, în jur de 15-20 lei fiecare, în funcție de unde este achiziționat (plafare, magazine online)
-în plus, cele două produse merg de minune împreună.


La final, vă las un citat din ... mine, care sper să vă facă să vă gândiți de două ori atunci când alegeți produsele de îngrijire a pielii în general și a tenului în special:
”Alege natural pentru tenul tău și acesta îți va mulțumi la bătrânețe.”

Să fiți sănătoase și frumoase!



marți, 23 aprilie 2019

Respirație proaspătă și gingii sănătoase



Multă lume consideră că pentru sănătatea cavității bucale este suficient periajul zilnic al dinților, dimineața la trezire și seara înainte de culcare. Din păcate, doar periajul dinților nu este suficient pentru a avea cele mai sănătoase gingii care să susțină într-un zâmbet irezistibil cei mai frumoși dinți. Teoretic ar trebui să ne spălăm pe dinți după fiecare masă pentru a înlătura eventualele resturi de mâncare rămase în gură, însă acest lucru este practic imposibil. Prevenirea, prin igina zilnică este una din cele mai eficiente metode de a combate problemele care pot apărea la nivelul cavității bucale. Bineînțeles, vizita la medicul stomatolog este obligatorie, mai ales atunci când din diferite motive apar probleme la nivelul cavității orale. Dar, cum mai indicat este să previi decât să tratezi, vă recomand două produse naturale ce au la bază propolisul, această minune produsă de albine, cu efect antibacterian, antifungic, antiinflamator, antiviral, analgezic, imunostimulator și cu multe alte proprietăți.

Apa de gura cu propolis, aloe vera și extract de ceai verde de la Apidava




Cavitatea orală este bogată în floră bacteriană care, în anumite condiții, poate duce la anumite boli cum ar fi cariile sau bolile parodontale. Placa bacteriană acumulată deasupra și sub gingii contribuie la inflamarea țesuturilor adiacente dinților, lucru care, lăsat netratat poate avea efecte negative care pot duce până la pierderea dintelui.  Clătirea cu apă de gura după periaj este necesară deoarece simplul periaj nu înlătură în profunzime bacteriile din cavitatea orală care lăsate să se dezvolte necontrolat pot duce la infecții locale sau respiație neplăcută.
Apa de gură cu propolis, aloe vera și extract de ceai verde de la Apidava este recomandată pentru igiena zilnică a mucoasei bucale, are acțiune anti-bacteriană, acțiune anti-tartru, previne apariția cariilor, tratează eficient infecțiile locale (stomatite, gingivite, afte dentare, faringo-amigdalite), combate respirația neplăcută și are un efect cicatrizant rapid.
Apa de gură nu este un înlocuitor al periuței de dinți sau al aței dentare, însă vine ca o completare în îmbunătățirea rutinei de igienă dentară, curățând zone în care periuța de dinți nu are cum să ajungă.

La ce ajută apa de gură?
În general, primul lucru care ne vine în minte atunci când ne gândim la apa de gură este faptul că ajută la combaterea respirației urât mirositoare. De cele mai multe ori, respirația urât mirositoare este produsă de mâncare, placă dentară sau bacterii asociate cu boli ce afectează sănătatea orală iar alegerea cea mai indicată în eradicarea acestei probleme este o apă de gură cu rol terapeutic care luptă cu sursa problemei datorită efectelor antimicrobiene pe care le are și nu una cu rol cosmetic care doar va masca temporar respirația urât mirositoare, fără a ataca bacteria care stă la baza acestei condiții.
În plus, acest produs nu conține alcool, fluor, parabeni sau phenoxyethanol (un fel de conservant folosit în produsele cosmetice), lucru care o face sigură și pentru folosirea de către cei mici sau în cazuri mai grave, de către persoanele care au fost nevoite să facă radioterapie și se confruntă cu diverse probleme ale cavității bucale precum ulcerații sau lipsa salivei iar în acest caz produsele fără alcool sunt chiar recomandate.

Cum se utilizează?
Chiar dacă este un produs natural, cu ingrediente alese și benefice pentru sănătate, apa de gură de la Apidava nu se înghite. Dacă totuși ați făcut-o, nu e nici o problemă deoarece nu prezintă un pericol pentru sănătate.
Pentru o folosire eficientă, se toarnă în capacul gradat 15 ml și se clătește gura timp de 15-30 secunde, de 2 ori pe zi, după periaj.


Spray-ul de gură cu propolis și mentă 



Este un produs relativ nou în portofoliul celor de la Apidava și este recomandat în igienizarea zilnică a cavității bucale, stomatite, gingivite, în tratamentul local al infecțiilor limitate la mucoasa cavității bucale sau orofaringiene. Produsul vine într-o sticluță de 20 ml cu pulverizator, lucru care îl face ideal de luat în poșetă și un aliat de nădejde în împospătarea respirației în momentele de maximă importanță, prin eliminarea microparticulelor urât mirositoare din cavitatea bucală. Pe lângă acest aspect, spray-ul de gură cu propolis și mentă ajută la distrugerea bacteriilor și microorganismelor dăunătoare, are o acțiune benefică asupra sistemului respirator, ameliorează sângerările gingivale și are un efect cicatrizant și calmant pentru durerile de la nivelul gingiilor. Din proprie experiență pot să vă spun că ajută și în cazul aftelor bucale care sunt atât de deranjante.
În compoziția acestui spay, pe lângă propolis și ulei de mentă, mai găsim extract de cimbru, extract de salcâm și ulei de eucalipt, ingrediente naturale cunoscute pentru proprietățile curative la nivelul cavității bucale.

Cum se utilizează?
Se recomandă 2-3 pulverizări de 6-10 ori pe zi, după ce a fost agitată bine sticluța și compoziția a fost omogenizată. Fiind un produs natural, fără alcool, zahăr sau conservanți, spray-ul de gura cu propolis și mentă este indicat și copiilor de peste un an și care nu au alergii la produsele stupului.

Dacă sunteți iubitori de produse naturale în general și apicole în special, puteți descoperi și alte produse la fel de interesante pe pagina de Facebook a celor de la Apidava https://www.facebook.com/ApidavaRomania/

Alege să zâmbești sănătos!


Comentarii

Comment Box is loading comments...