joi, 11 iulie 2019

Îngrijirea tenului cu produse naturale de la Apidava




Natura ne-a oferit dintotdeauna ceea ce am avut nevoie pentru a supraviețui, a ne îngriji, a fi sănătoși sau a ne trata atunci când am avut nevoie. Chiar dacă evoluând, omul a găsit și alte metode de a face aceste lucruri, ceva e sigur: natura va rămâne mereu cea mai sănătoasă alegere, indiferent că e vorba de mâncare, relaxare sau îngrijire și asta pentru că a trecut deja testul timpului iar ingredientele naturale și-au arătat valoarea de-a lungul anilor, cu rezultate notabile și în frumusețea pielii.

Atunci când aleg produsele de îngrijire a pielii, eu mă gândesc în primul rând că trebuie să fie cât mai naturale, să se potrivească tenului/pielii mele sau să conțină ingrediente a căror denumire o cunosc deoarece pielea, cel mai mare organ al corpului, cu siguranță absoarbe și chimicalele din produsele de îngrijire și nimeni nu își dorește să-și otrăvească corpul atunci când există și posibilitatea de a nu face asta.

În ceea ce mă privește, eu nu doresc să pun chimicale pe piele și în ultima vreme am încercat tot felul de produse pe bază de plante, produse care au în componență minunile stupului, chiar și soluții homemade pentru păr sau piele și pot să spun chiar că am ajuns să citesc ingredientele, nu doar eticheta și să renunț la produse considerate ”de firmă”, produse foarte cunoscute și care se bucură de publicitate, în favoarea unor produse care poate nu sunt atât de cunoscute dar care, din punctul meu de vedere sunt ”curate”. 

Preferatele mele sunt cele care conțin miere, propolis, lăptișor de matcă, polen sau ceară de albine iar în ultima vreme și cele cu uleiuri esențiale deoarece le-am încercat și chiar am fost mulțumită. Beneficiile pentru sănătate ale mierii de albine sunt cunoscute de mii de ani, aceasta având proprietăți nutriționale, vindecătoare, antioxidante, antivirale și antiinflamatoare. Mierea este bogată în proteine vegetale, minerale, vitamina C și B, stimulează producția de colagen (foarte important în reducerea liniilor fine și a ridurilor) și, pentru cei care nu știu, în produsele de îngrijire a pielii, mierea poate ține loc de conservant astfel încât nu mai este nevoie de chimicale sau conservanți artificiali pentru a face asta (sigur știți că mierea este singurul aliment care nu expiră niciodată).

Și pentru că a venit mult-așteptata și călduroasa vară, trebuie să ne gândim și la îngrijirea tenului, care poate avea de suferit în zilele caniculare. Vara, pielea are un aspect mai gras, mai deshidratat ori iritat. De vină sunt razele UV și căldura, care favorizează excesul de sebum, iar vântul și chiar apa sărată de mare usucă tenul. Indiferent de tipul de ten, demachierea este indispensabilă în procesul de îngrijire a tenului, fiind necesară atât seara, înainte de culcare, cât și dimineața. 
În plus, loțiunea tonică, de preferat fără alcool, are rolul de hidratare ușoară și împrospătare a tenului și îi oferă senzația de ten revigorat. Totodată, loțiunea tonică va calma iritațiile pielii și va îndepărta mai bine urmele de machiaj sau impuritățile.

Recomandare

Le-am testat și mi-au plăcut, iar atunci când mie îmi place ceva, simt nevoia să împărtășesc cu toată lumea: 
- Lapte demachiant cu Unt de Shea, Uleiuri vegetale, Propolis, Miere și Ceară de albine 


și 
- Loțiune tonică purifiantă cu Miere, Propolis, Extract din Flori de Salcâm și Ulei de mentă.


Ambele produse fac parte din gama de produse cosmetice Apidava (îi găsiți aici: https://www.facebook.com/ApidavaRomania/), un brand 100% românesc care s-a dezvoltat și perfecționat în decursul a 20 ani, pornind de la niște oameni pasionați de apicultură care, cu ajutorul unui inginer chimist cu experiență în domeniu au creat o formulă inovativă, cu adevărat eficientă, care să permită încorporarea ingredientelor apicole în stare pură, în faza finală de producție, astfel încât să păstreze intacte toate proprietățile acestor ingrediente.

Când, cum și de ce?

Demachierea este prima și cea mai importantă etapă în îngrijirea zilnică a tenului. Așa cum seara înainte de culcare facem un duș, ne spălăm pe dinți, îmbrăcăm pijamale curate, la fel și fața trebuie să fie curățată de machiajul aplicat și toate impuritățile și toxinele adunate în timpul zilei (care nu se văd neapărat cu ochiul liber dar sunt acolo). Același lucru este valabil și dimineața. În timpul nopții pielea secretă grăsime care este bine să fie îndepărtată dimineață înainte de aplicarea machiajului, asta dacă ne dorim un ten luminos și tânăr. În caz contrar, sebumul secretat peste noapte poate bloca porii și astfel apar coșurile sau punctele negre iar cremele aplicate cu scopul de a hidrata, relaxa sau reduce ridurile vor fi mai greu absorbite în piele. Laptele demachiant se aplică cu ajutorul unui tampon pe față, gât și decolteu prin masaj ușor, dimineața și seara, după care se îndepărtează.

Tonifierea este a doua etapă în îngrijirea zilnică a tenului și are drept scop principal înlăturarea microelementelor rămase din urma demachierii sau urmele de fard și de demachiant, împrospătând pielea, adică pregătește tenul pentru crema pe care o veți aplica (dacă e nevoie de o cremă). Nu aș recomanda tonifierea persoanelor care au pielea uscată sau sensibilă, ele având nevoie de grăsimi (demachierea este obligatorie, indiferent de ten). Loțiunea tonică se aplică pe pielea curată, după demachiere, dimineața și seara, folosind o dischetă demachiantă bine îmbibată. Nu necesită clătire.

O ultimă etapă în îngrijirea tenului ar fi aplicarea cremei, dar asta e în funcție de vârstă și nevoile fiecărui ten. Eu de exemplu până pe la 35 de ani am folosit doar creme hidratante, având un ten ușor uscat însă, după ce am trecut de această vârstă am început să folosesc și câte o cremă antirid (tot la Apidava au o cremă pe bază de miere, lăptișor de matcă și extract de salcâm pentru tenul matur/uscat), iar dimineața, în special pe timpul verii, o cremă cu factor de protecție UV. E drept că eu mă mai uit și după soare, alteori ies grăbită din casă și nu am timp de tot ritualul însă trebuie să știți că pe lângă radiațiile extrem de periculoase la care ne expunem atunci când stăm în bătaia soarelui la orele prânzului, soarele îmbătrânește cel mai tare pielea.

Ce ingrediente mai conțin cele două produse, pe lângă miere?

Unt de Shea - este bogat în Vitamina A, E și F precum și o serie de alte vitamine și minerale care hidratează pielea în mod eficient și delicat.

Ulei de jojoba - un produs natural care are proprietăți antioxidante și conține acid miristic, cu rol antiinflamator, fiind un excelent emolient pentru pielea uscata.

Vitamina E - ajută la prevenirea îmbătrânirii premature a pielii prin absorbția și neutralizarea radicalilor liberi.

Propolis - un adevărat antibiotic natural cu proprietăți curative, care curăță în profunzime porii și ajută la controlarea excesului de sebum.

Extract din flori de salcâm - antiinflamator, cicatrizant, revigorant, protector împotriva ridurilor.

Ulei de menta - tonifică și răcorește pielea, este antiinflamator și astringent.

Ce mi-a plăcut mie la aceste produse?

- având la bază miere și propolis, alături de alte ingrediente naturale, laptele demachiant si loțiunea tonică Apidava curăță și protejează epiderma, având și un important rol în revitalizarea și hidratarea pielii.
- pe lângă minunatele ingrediente, cele două produse nu conțin alcool, phenoxiethanol, parabeni sau coloranți.
- pielea este curățată delicat și are un aspect sănătos și strălucitor. 
- mirosul și textura sunt ideale. Laptele demachiant are o textura cremoasă și un miros ușor dulceag iar loțiunea tonică este fluidă și se simte suav uleiul de mentă și propolisul.
- pompița laptelui demachiant îl face ușor de utilizat.
- după utilizarea laptelui demachiant, deși este cremos, pielea nu rămâne grasă
- prețul este foarte bun, în jur de 15-20 lei fiecare, în funcție de unde este achiziționat (plafare, magazine online)
-în plus, cele două produse merg de minune împreună.


La final, vă las un citat din ... mine, care sper să vă facă să vă gândiți de două ori atunci când alegeți produsele de îngrijire a pielii în general și a tenului în special:
”Alege natural pentru tenul tău și acesta îți va mulțumi la bătrânețe.”

Să fiți sănătoase și frumoase!



Comentarii
0 Comentarii
Comentarii Facebook de Tricks Tips Tutorials

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii

Comment Box is loading comments...