joi, 15 august 2019

Soluții apicole pentru călcâiele crăpate



Vara este anotimpul în care pielea necesită o îngrijire specială, deoarece căldura și razele solare accelerează degradarea acesteia. În plus, vara este anotimpul în care majoritatea părților corpului sunt expuse nu doar căldurii și razelor solare, ci și privirilor celor din jur, prin urmare, în sezonul estival, trebuie să acordăm o importanță deosebită nu numai tenului, dar și picioarelor, călcâielor și coatelor, zone care de obicei sunt acoperite.

De ce crapă pielea de pe suprafața călcâielor?
Există mai multe potențiale cauze pentru călcâiele crăpate. Dacă nu te confrunți cu această problemă, înseamnă că te numeri printre puținele femei care se pot lăuda cu picioare frumoase, cu călcâie cu piele fină și catifelată. În acest caz, felicitările mele! În caz contrar, te invit să descoperi cauzele care pot determina aspectul inestetic al picioarelor și să iei în calcul sugestiile mele pentru îmbunătățirea sau eliminarea acestei probleme.

Lipsa hidratării: este una din cauzele călcâielor crăpate. Pielea călcâielor este de obicei mai uscată, mai aspră și uneori crăpată deoarece în acea zonă glandele sudoripare sunt inactive, prin urmare, pielea nu mai este la fel de elastică precum în celelalte părți ale corpului și apar mici crăpături care, pe lângă faptul că sunt inestetice, pot degenera în lucruri mult mai grave, acele mici fisuri fiind și o poartă de intrare pentru tot felul de microbi și care, în timp, pot provoca chiar și sângerări iar disconfortul creat se transformă în durere.

Lipsa vitaminelor, mineralelor și a zincului din dieta ta poate afecta sănătatea călcâielor. De aceea e foarte important ca în special vara să consumăm cât mai multe fructe și legume de sezon astfel încât corpul să-și ia din alimente tot ce are nevoie și să poată susține procesele interne ale corpului pe tot parcursul anului. În plus, pielea își pierde din elasticitate și odată cu înaintarea în vârstă, prin urmare, cu cât îmbătrânim, cu atât ar trebui să avem mai multă grijă de pielea noastră deoarece un corp tânăr reușește să proceseze și să distribuie acolo unde este nevoie tot ce e mai bun din alimentație, pe când la un organism îmbătrânit tot metabolismul este încetinit.

Încălțămintea poate fi o altă cauză a călcâielor crăpate. Vorbim aici de încălțări prea strâmte care pun presiune pe picior dar și de sandale sau papuci care lasă călcâiele expuse și permit de exemplu prafului și altor factori externi să le agreseze. În acest caz, o igienă riguroasă și o cremă hidratantă pot face minuni. 

Presiunea exercitată asupra tălpii piciorului este un alt factor care dăunează călcâielor și din această cauză persoanele care petrec multe ore stând în picioare la muncă au de obicei călcâiele crăpate. În acest caz, deoarece e mult mai simplu să-ți acorzi zilnic câteva minute pentru îngrijirea picioarelor decât să-ți schimbi locul de muncă, sfatul meu e să găsești produsul potrivit cu care să-ți răsfeți picioarele seara înainte de culcare. Îngrijirea picioarelor nu trebuie să fie o rutină pe care ”trebuie” să o faci ci mai degrabă una pe care să-ți ”dorești” să o faci. Ar putea fi acel moment al tău cu tine când cei din jur (soț, copii, părinți – dacă încă mai locuiți împreună) știu că trebuie să te lase în pace. Nu e nimic mai reconfortant la sfârșitul zilei decât să-ți faci un duș (sau o baie fierbinte dacă ai mai mult timp la dispoziție) iar apoi să te cremuiești din cap până în picioare. Iar dacă mai are și cine să-ți facă un masaj, poți zice că ești în Rai.

Cum poți trata sau preveni călcâiele crăpate?
Cea mai bună metodă de a trata sau preveni pielea uscată sau crăpată a picioarelor tale este de a folosi creme special create pentru această zonă. Pila de picioare sau piatra ponce ajută și ele la îndepărtarea stratului de celule moarte de la suprafață și înlesnesc absorbția cremei în piele, prin urmare cel mai indicat ar fi să fie folosite împreună atunci când problema e mai accentuată. În plus, cremele pentru călcâie intră mult mai repede în piele dacă aceasta este umedă și nu complet uscată, apa accelerând procesul de absorbție. Pentru cei care pot dormi cu șosete în picioare (nu este și cazul meu), acest lucru este indicat, deoarece crema va fi mai bine absorbită în piele chiar în timp ce te odihnești.

Recomandare
Produsele pe care eu le-am testat în ultima vreme și de care am fost mulțumită fac parte din gama de cosmetice Apidava, sunt produse naturale pe bază de miere de albine și propolis cu efect de reparare a pielii uscate, miros demențial și au o textură plăcută care lasă pielea fină și parfumată. 
Acestea sunt: balsamul de călcâie, crema pentru îngrijirea picioarelor și balsamul de buze.



Balsamul de călcâie cu ceară de albine și extra propolis este ideal pentru zonele cu piele deshidratată și crăpată, călcâie și coate. Poate și folosit cu succes și pe bătături. Balsamul conține ulei de cimbru și 2% camfor pentru activarea circulației periferice și este recomandat a se folosi pe pielea ușor umedă pentru a pătrunde mai bine în piele. Este o formulă fără parabeni, cu o textură cremoasă și un miros ușor mentolat datorită camforului din compoziție.



Crema pentru îngrijirea picioarelor, pe bază de miere, propolis și ceară de albine, este ideală pentru zonele cu piele foarte uscată ca cea a călcâielor sau coatelor, ceara fiind un emolient 100% natural care hrănește pielea în profunzime, iar propolisul are un rol antibacterian – esențial pentru îngrijirea corectă a picioarelor. Ca agent puternic umectant, mierea atrage și retine apa la nivelul pielii, ajutând astfel la hidratarea acesteia. Este ideală pentru picioare obosite, conține Unt de Shea pentru o hidratare intensă - bogat în vitamine și minerale, are o textură fină, se întinde ușor și se absoarbe imediat în piele, lăsând o senzație plăcută picioarelor.





Balsamul de buze, cu Unt de Shea, ceară și miere de albine este special conceput ca un tratament pentru buzele uscate și crăpate. Are proprietăți cicatrizante, iar datorită Untului de Shea din compoziție acționează ca factor de protecție UV, fiind ideal pentru orice sezon, în special iarna când uităm de protecția împotriva radiațiilor solare. Are o textură cremoasă și un miros dulceag, plăcut.


Toate aceste produse conțin ingrediente active 100% naturale, nu conțin parabeni, nu au coloranți sintetici și se bazează exclusiv pe principiile active ale ingredientelor apicole pure. În plus, sunt făcute cu drag în țara noastră de producători români pasionați de apicultură și cosmetică de calitate.




Comentarii
0 Comentarii
Comentarii Facebook de Tricks Tips Tutorials

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii

Comment Box is loading comments...