marți, 23 aprilie 2019

Respirație proaspătă și gingii sănătoase



Multă lume consideră că pentru sănătatea cavității bucale este suficient periajul zilnic al dinților, dimineața la trezire și seara înainte de culcare. Din păcate, doar periajul dinților nu este suficient pentru a avea cele mai sănătoase gingii care să susțină într-un zâmbet irezistibil cei mai frumoși dinți. Teoretic ar trebui să ne spălăm pe dinți după fiecare masă pentru a înlătura eventualele resturi de mâncare rămase în gură, însă acest lucru este practic imposibil. Prevenirea, prin igina zilnică este una din cele mai eficiente metode de a combate problemele care pot apărea la nivelul cavității bucale. Bineînțeles, vizita la medicul stomatolog este obligatorie, mai ales atunci când din diferite motive apar probleme la nivelul cavității orale. Dar, cum mai indicat este să previi decât să tratezi, vă recomand două produse naturale ce au la bază propolisul, această minune produsă de albine, cu efect antibacterian, antifungic, antiinflamator, antiviral, analgezic, imunostimulator și cu multe alte proprietăți.

Apa de gura cu propolis, aloe vera și extract de ceai verde de la Apidava




Cavitatea orală este bogată în floră bacteriană care, în anumite condiții, poate duce la anumite boli cum ar fi cariile sau bolile parodontale. Placa bacteriană acumulată deasupra și sub gingii contribuie la inflamarea țesuturilor adiacente dinților, lucru care, lăsat netratat poate avea efecte negative care pot duce până la pierderea dintelui.  Clătirea cu apă de gura după periaj este necesară deoarece simplul periaj nu înlătură în profunzime bacteriile din cavitatea orală care lăsate să se dezvolte necontrolat pot duce la infecții locale sau respiație neplăcută.
Apa de gură cu propolis, aloe vera și extract de ceai verde de la Apidava este recomandată pentru igiena zilnică a mucoasei bucale, are acțiune anti-bacteriană, acțiune anti-tartru, previne apariția cariilor, tratează eficient infecțiile locale (stomatite, gingivite, afte dentare, faringo-amigdalite), combate respirația neplăcută și are un efect cicatrizant rapid.
Apa de gură nu este un înlocuitor al periuței de dinți sau al aței dentare, însă vine ca o completare în îmbunătățirea rutinei de igienă dentară, curățând zone în care periuța de dinți nu are cum să ajungă.

La ce ajută apa de gură?
În general, primul lucru care ne vine în minte atunci când ne gândim la apa de gură este faptul că ajută la combaterea respirației urât mirositoare. De cele mai multe ori, respirația urât mirositoare este produsă de mâncare, placă dentară sau bacterii asociate cu boli ce afectează sănătatea orală iar alegerea cea mai indicată în eradicarea acestei probleme este o apă de gură cu rol terapeutic care luptă cu sursa problemei datorită efectelor antimicrobiene pe care le are și nu una cu rol cosmetic care doar va masca temporar respirația urât mirositoare, fără a ataca bacteria care stă la baza acestei condiții.
În plus, acest produs nu conține alcool, fluor, parabeni sau phenoxyethanol (un fel de conservant folosit în produsele cosmetice), lucru care o face sigură și pentru folosirea de către cei mici sau în cazuri mai grave, de către persoanele care au fost nevoite să facă radioterapie și se confruntă cu diverse probleme ale cavității bucale precum ulcerații sau lipsa salivei iar în acest caz produsele fără alcool sunt chiar recomandate.

Cum se utilizează?
Chiar dacă este un produs natural, cu ingrediente alese și benefice pentru sănătate, apa de gură de la Apidava nu se înghite. Dacă totuși ați făcut-o, nu e nici o problemă deoarece nu prezintă un pericol pentru sănătate.
Pentru o folosire eficientă, se toarnă în capacul gradat 15 ml și se clătește gura timp de 15-30 secunde, de 2 ori pe zi, după periaj.


Spray-ul de gură cu propolis și mentă 



Este un produs relativ nou în portofoliul celor de la Apidava și este recomandat în igienizarea zilnică a cavității bucale, stomatite, gingivite, în tratamentul local al infecțiilor limitate la mucoasa cavității bucale sau orofaringiene. Produsul vine într-o sticluță de 20 ml cu pulverizator, lucru care îl face ideal de luat în poșetă și un aliat de nădejde în împospătarea respirației în momentele de maximă importanță, prin eliminarea microparticulelor urât mirositoare din cavitatea bucală. Pe lângă acest aspect, spray-ul de gură cu propolis și mentă ajută la distrugerea bacteriilor și microorganismelor dăunătoare, are o acțiune benefică asupra sistemului respirator, ameliorează sângerările gingivale și are un efect cicatrizant și calmant pentru durerile de la nivelul gingiilor. Din proprie experiență pot să vă spun că ajută și în cazul aftelor bucale care sunt atât de deranjante.
În compoziția acestui spay, pe lângă propolis și ulei de mentă, mai găsim extract de cimbru, extract de salcâm și ulei de eucalipt, ingrediente naturale cunoscute pentru proprietățile curative la nivelul cavității bucale.

Cum se utilizează?
Se recomandă 2-3 pulverizări de 6-10 ori pe zi, după ce a fost agitată bine sticluța și compoziția a fost omogenizată. Fiind un produs natural, fără alcool, zahăr sau conservanți, spray-ul de gura cu propolis și mentă este indicat și copiilor de peste un an și care nu au alergii la produsele stupului.

Dacă sunteți iubitori de produse naturale în general și apicole în special, puteți descoperi și alte produse la fel de interesante pe pagina de Facebook a celor de la Apidava https://www.facebook.com/ApidavaRomania/

Alege să zâmbești sănătos!


Comentarii
0 Comentarii
Comentarii Facebook de Tricks Tips Tutorials

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii

Comment Box is loading comments...