marți, 11 noiembrie 2014

Noul trend în materie de sănătate


În viață ne confruntăm cu tot felul de situații care uneori par fără ieșire însă trebuie să știi că pentru orice problemă în mod sigur există și o soluție. De cele mai multe ori nu știm unde să căutăm soluția salvatoare însă acum informația este peste tot și așteaptă să fie descoperită, analizată și aplicată.

Se spune că nicăieri nu-i ca acasă și asta pentru că acasă e locul unde ne simțim cel mai bine. De obicei acest lucru se datorează persoanelor dragi care ne așteaptă aici, mediului familiar cu care suntem obișnuiți, spațiului intim pe care ni l-am creat în propria locuință sau pur și simplu amprentei personale pe care am dat-o spațiului în care petrecem cea mai mare parte din viață.  

Din păcate, oricât de zen ai fi în ceea ce privește locuința ta, uneori te poți confrunta cu mici probleme dar care îți pot da mari bătăi de cap. 

Una din aceste proleme este mucegaiul.

Mucegaiul este bun doar în industria farmaceutică și în celebrele brânzeturi cu mucegai, însă acela rezultă în urma unui proces controlat. Ceea ce credem noi că nu putem controla este apariția lui în propria locuință.  Iar asta ne scoate din sărite uneori.
De obicei apare sub forma unor pete mai mari sau mai mici, negre sau gri, în locuri cu umiditate sporită cum ar fi baia, bucătăria, boxa sau garajul. Dacă nu te-ai confruntat până acum cu această problemă, te poți numi o persoană norocoasă. Mucegaiul nu stă să aleagă, el se instalează fără preaviz și odată apărut, poți fi sigur că indiferent de soluțiile de curățare folosite, el va continua să apară. Acest lucru se datorează faptului că așa cum ție ți-e cald și bine în propria locuință, așa și lui îi e umiditate și bine, ghici unde? În locuința ta. Poate tu nu sesizezi umiditatea, însă el o simte și știe unde să-și facă cuibușorul.

Tatăl meu are o vorbă: stârpește răul din rădăcină! Replica asta funcționează până și la cancer, de ce nu ar funcționa și cu nenorocitul de mucegai? Problema e că mulți nu știu unde e rădăcina lui. Cred că dacă îl spală cu tot felul de soluții sau vopsesc peretele peste el (sau după ce l-au înlăturat) și dispare pe moment, gata, s-a dus. Nu e chiar așa de simplu. Ai liniște o perioadă și apoi începi să-l simți în nări și să-l vezi din nou. Poate nu chiar în același loc, însă odată ce a apărut, trebuie să existe o cauză care îl face să tot revină.
Rădăcina mucegaiului e umiditatea. Ea este cea care trebuie stârpită și astfel i-ai dat în cap nenorocitului. 

Soluția vine de la Alecoair.ro, cei care controlează în mod profesional aerul și oferă o gamă variată de dezumidificatoare care pot pune capăt coșmarului numit mucegai.


Modele de dezumidificatoare

Un dezumidificator menține umiditatea în parametri normali în spațiul în care este amplasat, protejând astfel construcția de mucegai și igrasie. Nu doar construcția este protejată, ci și bunurile din ea, căci mucegaiul poate apărea și sub parchet sau în spatele dulapurilor. Prin faptul că absorb vaporii de aer, dezumidificatoarele te ajută să păstrezi alimentele mai proaspete pentru mai mult timp (pâinea nu va mai mucegăi în bucătărie), prelungește viața echipamentelor electronice (care preferă un mediu uscat), reduce condensul de pe geamuri și te poate ajuta să usuci rufele mai repede în propria locuință. Unde mai pui că respiri un aer curat după care tânjește orice plămân.

Sigur știi că cei mici sunt cei mai expuși la alergenii din aer și dacă nici în propria locuință nu pot fi în siguranță, atunci unde? Uneori nu este suficient să aerisești zilnic, să speli lenjeria la 60 grade și să calci toate hainele. Ca părinte trebuie să faci tot posibilul pentru a reduce apariția alergiilor la copii. 
Pentru această problemă care pare minoră până în momentul în care te confrunți cu ea, soluția e un purificator de aer. Pe lângă faptul că acesta elimină mucegaiuri, bacterii, alergeni și viruși, atrage și particulele de praf, fumul de tutun și alte mirosuri neplăcute sau nocive pentru organism.


Purificator aer Airvax Marea Britanie, in stoc pe Alecoair.ro

Opusul umidității în exces este aerul uscat cu care ne întâlnim de obicei iarna când temperaturile de afară scad.
În mod normal și recomandat, umiditatea aerului trebuie să fie undeva între 40 și maxim 60% și indicat ar fi să păstrăm aceste valori indiferent de sezon. Pentru această problemă poți apela la clasica oală cu apă pusă pe calorifer pe timp de iarnă (dar mare grijă să nu o verse copiii), sau poți folosi un umidificator. La fel cum umiditatea în exces este nocivă pentru tine și locuința ta, la fel și lipsa sesizabilă a acesteia poate avea efecte negative începând cu deshidratarea sau senzația de gât uscat dimineața. 


Acum trebuie să-ți analizezi prioritățile, să vezi ce ai tu și casa ta nevoie și să iei o decizie.
O fi sănătatea? Sau poate o casă unde să te simți acasă? 
Oricum ar fi, aerul curat e noul trend în materie de sănătate! 

Comentarii
0 Comentarii
Comentarii Facebook de Tricks Tips Tutorials

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii

Comment Box is loading comments...