duminică, 23 noiembrie 2014

Eco șofer din fragedă pruncie




Jucăriile îi atrag ca un magnet pe cei mici iar odată cu noile tehnologii care sunt în continuă dezvoltare era normal ca și în domeniul jucăriilor să se schimbe ceva, mai ales că cei mici își doresc întotdeauna mai mult. Copiii din noua generație iubesc jucăriile deosebite, cele care ies din tiparul cu care am fost noi obișnuiți și care se aseamănă foarte mult cu lucrurile adulților, doar că sunt în miniatură. La acest capitol se încadrează jucăriile electrice care au început să prindă tot mai mult la copiii noștri și care datorită bucuriei pe care o aduc copiilor sunt acceptate și de părinți.

Mașinuțele electrice sunt ideale pentru copiii care adoră să-și petreacă timpul în aer liber desfășurând o activitate care le face o deosebită plăcere. Majoritatea copiilor sunt pasionați de condus și sunt atenți atunci când părinții sunt la volan. Probabil în mintea lor li se pare ceva extraordinar să poți mișca un lucru atât de mare cum e o mașină doar călcând pe o pedală și rotind de un volan. Țin minte că și eu când eram mică mă așezam pe scaunul șoferului când mașina tatălui meu era oprită și visam ca într-o zi să am propria mașină cu care să merg oriunde aș dori. De băieți nu mai zic. Nu cred că există vreun băiețel căruia să nu-i placă mașinile. 

Acum cu noile mașinuțe electrice care au apărut, orice copil se poate transforma într-un șofer veritabil începând cu vârsta de trei ani. Între noi fie vorba, poate începe și mai repede căci sunt mașinuțe care pe lângă faptul că pot fi conduse de copil prin activarea unui buton și apoi din volan și pedală, mai au și o telecomandă și buton care transferă tot controlul pe telecomandă iar părintele poate conduce liniștit mașina în timp ce copilul stă în perfectă siguranță în scăunel cu centura pusă și învârte de volan crezând că el conduce. Asta se poate transforma într-o activitate plăcută și pentru părinte, nu doar pentru copil căci și bărbații se comportă uneori ca niște copii și adoră mașinuțele cu telecomandă.

Băiețelul meu nu face excepție de la regulă. Îi place orice mașină indiferent de mărime sau culoare, adoră să se joace cu mașinuțele și se visează și el mare șofer. 

Până în vară experiența lui cu mașinile era limitată la colecția de mașinuțe pe care o are și de care e foarte mândru însă acum a descoperit că există ceva mai bun, mai mare și mai frumos decât mașinuțele sale și toată ziua vrea să se plimbe cu mașinuța electrică Happy Red pe care am primit-o de la Magazinuldemasinute.ro

Am avut noroc că în ziua în care am primit coletul era la bunici și astfel soțul a reușit să monteze mașinuța în liniște. Bucuria lui a fost imensă când a venit acasă și a văzut mașinuța și nu a mai avut răbdare până a doua zi să scoatem mașina în fața blocului, a trebuit să-l scoatem pe casa scării să facă câteva ture.


A doua zi în fața blocului a fost atracția tuturor copiilor iar el era foarte mândru la volanul ei.  



După mai bine de o oră de plimbat prin fața blocului, nu știam cum să-l facem să înțeleagă că trebuie să o punem la încărcat și că mai ieșim altă dată. 


La categoria jucării electrice, pe Magazinuldemasinute.ro nu găsești doar mașinuțe electrice ci și motorete, scutere sau ATV-uri electrice. Jucăriile electrice câștigă tot mai multă popularitate în rândul copiilor deoarece sunt ușor de folosit și chiar au rol educațional. Chiar dacă sunt folosite în spații unde nu au acces mașinile adulților (sau cel puțin așa ar trebui să fie), copii pot învăța cu această ocazie mai multe lucruri legate de legislația rutieră, învață mai multe despre orientarea în spațiu și aproximarea distanțelor. Sunt lucruri utile care nu fac decât să îi pregătească pentru viață într-un mod plăcut și fără să-și dea seama vor corela teoria cu practica, vor face legături iar atunci când vor crește mari vor avea deja un bagaj de cunoștințe care cu siguranță le va fi de folos. 

Și în viața noastră a adulților este loc de mașinuțe electrice, doar că cele destinate nouă au prețul cam piperat. Cu toții visăm la salvarea Planetei prin reducerea poluării însă deocamdată prețurile pentru mașinile electrice destinate adulților sunt prea mari pentru a ni le permite. Nu ne rămâne decât să-i educăm pe cei mici în ceea ce privește poluarea și să sperăm că odată cu trecerea timpului vor ajunge ca măcar ei să-și permită ca adulți mașini electrice, căci pentru perioada copilăriei ne ocupăm noi să-i transformăm în Eco-șoferi. Aliat de nădejde ne e Magazinuldemasinute.ro 






Comentarii
0 Comentarii
Comentarii Facebook de Tricks Tips Tutorials

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii

Comment Box is loading comments...