Mare
aniversare, mare: cei de la Sun Food implinesc 7 ani de existenta, motiv pentru care Edith Frincu organizeaza un concurs cu
premii frumoase si sanatoase marca Sun Food.
Prin urmare le transmit si eu multi ani inainte si inscriu
in concursul oragnizat de Edith Frincu acest Tort aperitiv cu topping Sun Food.
Aveti
nevoie de:
6 cartofi
2 cepe
2 linguri
ulei
280 g
carnati de casa (2 buc)
500 g ardei
copti
250 g
branza de vaci
1 legatura
patrunjel
4 linguri
smantana
5 oua
6 linguri
faina
100 g
cascaval
250 g rosii
cuburi Sun Food
Sare,
piper, busuioc uscat
Cartofii
se spala si se pun la fiert in apa cu sare, se scurg de apa si se lasa la
racit. Se curata si se dau pe razatoarea mare.
Ceapa se
toaca marunt si se pune la calit in doua linguri de ulei. Cand a inceput sa se
rumeneasca se adauga cartofii dati pe razatoare, se asezoneaza cu sare si piper
si se dau deoparte.
Ardeii
copti se taie in fasii subtiri si se lasa intr-o sita la scurs.
Branza se framanta
cu un praf de sare si se amesteca cu ardeii copti. Se adauga si patrunjelul
verde tocat.
Ouale
se bat bine cu un praf de sare, se adauga smantana si faina.
Cascavalul
se da pe razatoarea mare, carnatul se taie felii iar rosiile cuburi se amesteca
cu un praf de sare si busuioc.
Impartim
compozitia de oua in doua parti egale si o incorporam jumatate in cartofi si
jumatate in ardei, omogenizam fiecare compozitie in parte si potrivim gustul cu
sare si piper daca mai este nevoie.
Se
aprinde cuptorul la 180 grade (sau treapta 4), se tapeteaza o forma de tort
(diametru 22 cm) cu hartie de copt.
Trei
sferturi din compozitia de cartofi se pune pe fundul tavii, se niveleaza, se
adauga compozitia de ardei cu branza, urmeaza un strat de rondele de carnati,
un strat de cascaval ras, pe margini formam o bordura din cartofii ramasi iar
in centru turnam rosiile cuburi cu busuioc si nivelam.
Se
da la cuptor pentru 60-70 minute sau pana observati o usoara colorare a
bordurii din cartofi.
Se
lasa la racit in tava. Se portioneaza in felii care se servesc calde sau reci.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu