500
gr pulpe de pui dezosate
1
conserva mazare de 800 gr
2
cepe
1
ardei gras/gogosar
1
morcov
5-6
rosii
200
ml smantana
2
linguri rase faina
patrunjel
verde
sare,
piper
Preparare
Se
spala pulpele de pui, se curata de eventuale nervuri, grasime si resturi de os
si se pun la fiert in apa cu sare. Se schimba apa si se pun din nou pe foc in apa
calduta.
Ceapa
si ardeiul se curata si se toaca marunt iar morcovul se da pe razatoare.
Intr-un
wok sau un vas mai mare se pun 2-3 linguri de ulei si se pune ceapa la calit.
Cand incepe sa devina translucida se adauga ardeiul si morcovul si se mai lasa
cateva minute pe foc sa se inmoaie bine legumele. Se adauga si rosiile curatate
de coaja si tocate marunt si un polonic din apa in care au fiert pulpele, cat
sa acopere bine legumele.
Carnea
fiarta se scurge de apa si se taie in bucati marisoare apoi se adauga peste legume.
Se
mai lasa 15 minute pe foc apoi se adauga mazarea din conserva.
Intr-un
vas se amesteca smantana cu faina si patrunjelul verde tocat marunt, se ia
zeama din mancarica de mazare si se subtiaza, apoi se adauga peste mancarica.
Se potriveste gustul cu sare si piper, se mai lasa 2-3 minute pe foc apoi se da
deoparte si se acopera.
Se serveste fierbinte.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu