400 g carne
de vita
350 g carne
de porc
3 cepe
2 morcovi
1 legatura
patrunjel
200 g ulei
175 g orez
400 g
costita
100 g
bulion
500 g rosii
in bulion
50 g
usturoi
4 kg varza
murata
½ lingurita
cimbru uscat
200 ml vin
alb
Sare, piper
Alegi foile
de varza si le lasi sa stea 2-3 ore in apa pentru a scoate sarea.
Dai carnea
de doua ori prin masina de tocat.
Cureti
ceapa si o toci marunt apoi o calesti in ulei. Adaugi morcovul ras si orezul
ales si spalat si le tragi impreuna la tigaie inca 20 minute, adaugand din cand
in cand cate putina apa. Stingi cu bulion si lasi sa se raceasca, apoi amesteci
cu carnea, patrunjlul tocat marunt si condimentezi cu sare si piper.
Din aceasta
compozitie formezi sarmale pe care le invelesti in frunze de varza. Restul de
varza il toci marunt.
Tai costita
in felii subtiri si asezi un strat de felii de costita intr-o cratita, apoi un
strat de varza tocata urmat de un rand de sarmale pe care se pun cativa catei
de usturoi intregi, continui apoi cu un nou strat de costita, al doilea strat
de varza, un nou rand de sarmale si catei de usturoi si continui asa pana ce se
epuizeaza cantitatea de sarmale.
Torni sucul
de rosii amestecat cu apa si jumatate lingurita de cimbru uscat peste sarmale,
pui cratita pe foc iar in momentul in care a inceput sa fiarba se da vasul la
cuptor timp de 3 ore.
Cand
sarmalele sunt aproape gata asezi deasupra rosiile tocate marunt, torni vinul
si mai dai la cuptor pentru 20 minute.
Le servesti
fierbinti, cu smantana deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu