Ingrediente:
3 bucati
piept de pui (aprox.700 gr)
1 morcov
1 ardel
gras rosu
100 gr
maline
2 linguri
ulei de masline
1 ceapa
1 lingura
unt
200 gr
ciuperci
400 ml vin
alb
200 gr
smantana
1 legatura
patrunjel
Sare
Piper
Speli
carnea, o feliezi ca pentru snitele si o lasi la zvantat pe un servet de
bucatarie.
Cureti
morcovul si il dai pe razatoarea mica, ardeiul il tai in fasii subtiri iar
maslinele le cureti de samburi si le tai in bastonase.
Condimentezi
carnea cu sare si piper si asezi feliile pe un tocator. Asezi pe fiecare felie un
strat de morcov ras, cateva bastonase de masline si cateva fasii subtiri de
ardei apoi rulezi carnea fixand-o in capat cu o scobitoare. Realizezi astfel
rulouri cu fiecare fasie de carne apoi le pui la fript pe grill sau intr-o
tigaie cu putin ulei de masline, invartindu-le pentru a se rumeni uniform. La
ultima intoarcere poti indeparta si scobitoarea, rulourile fiind deja ferme,
pastrandu-si pozitia fara a se desface.
Pentru
sosul de vin alb toci marunt ceapa si o pui la calit in putin unt pana devin
sticloasa, adaugi apoi ciupercile taiate in jumatati daca sunt mai mici sau
sferturi daca sunt mai mari si putin patrunjel. Adaugi si vinul si lasi sa dea
in clocot apoi reduci flacara si lasi pe foc pana cand vinul se reduce la
jumatate, avand grija sa amesteci din cand in cand. Adaugi si smantana, mai
lasi 2-3 minute pe foc, pui restul de patrunjel si condimentezi dupa gust cu
sare si piper.
Intr-un vas
termorezistent tapetat cu putin unt sau uns cu ulei asezi rulourile peste care
torni sosul de vin alb cu ciuperci si dai la cuptor pentru inca 15-20 minute.
Rulourile
din piept de pui in sos de vin alb cu ciuperci se servesc fierbinti, cu
patrunjel verde tocat deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu