Ingrediente:
1 pachet foi de placinta
1 kg iaurt (eu am folosit iaurt de casa)
8 oua
300 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
coaja rasa de la o lamaie
stafide
stafide
150 g unt topit/ulei
3 linguri gris
esenta de rom
Intr-un bol se bat spuma ouale cu zaharul si vanilia. Se adauga iaurtul batut bine cu coaja de lamaie si se amesteca bine. Se adauga si esenta de rom si grisul.
Intr-o tava unsa cu unt se aseaza 4 foi de placinta unse intre ele cu unt topit.
Se toarna trei sferturi din umplutura de iaurt, se presara stafidele, deasupra se pun inca 4 foi unse intre ele cu unt topit. Se pune si restul de compozitie si restul de foi de placinta unse intre ele cu unt topit sau ulei. Se unge si ultima foaie cu unt din belsug, se pune tava in cuptor si se coace placinta 50 minute.
Se scoate si se lasa sa se raceasca, eventual acoperita cu un prosop.
Se serveste rece, pudrata cu zahar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu