Paste
all'Amatriciana
Ingrediente:
300
gr paste
100
gr bacon afumat150 gr muschiulet porc afumat
150 gr sunca
100 gr cascaval
300 gr suc de rosii
o ceapa
2 catei de usturoi
2 linguri ulei de masline
Sare, piper, busuioc
Tocam
marunt ceapa si usturoiul.
Carnea
o taiem in fasii subtiri, lungi de 4-5 cm.
Intr-o
tigaie punem 2 linguri ulei de masline si adaugam ceapa si usturoiul la calit.
Lasam doar
1 minut, apoi punem bucatile de carne si mai lasam cam 5 minute sa se caleasca
putin si bucatile
de carne, iar gustul de afumatura sa se raspandeasca uniform in toata
compozitia. Adaugam si sucul de rosii, busuiocul, putina sare si putin piper si
lasam totul pe foc pentru aproximativ 15 min.
Punem
pastele la fiert (orice tip de paste fainoase) intr-un vas adanc, cu apa si o
lingurita de sare si le lasam sa fiarba conform instructiunilor de pe pachet.
Cand
acestea au fiert, le scurgem de apa si le adaugam peste sosul cu rosii si carne
afumata.
Amestecam
totul cu grija si asezam pe farfurii.
Se
servesc cu putin cascaval ras deasupra (sau parmigiano daca aveti).
Pofta
buna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu