Mini
Calzone
Ingrediente:
200
gr sunca sau muschiulet
100
gr mozzarella100 gr ciuperci
100 gr cascaval
3 fire ceapa verde
700 gr faina alba
450 ml apa calda
3 linguri ulei masline
1/2 buc. cub drojdie
Sare, piper
Se
face un aluat din faina, apa, ulei de masline, drojdie si sare. Acesta se
framanta bine pe masa de lucru pana in momentul in care nu se mai lipeste. Se
lasa aluatul la dospit, timp in care preparam umplutura pentru mini-calzone.
Pentru
umplutura, se taie toate ingredientele in cuburi mici. Calim putin ceapa,
adaugam si ciupercile si sunca sau muschiuletul, condimentam cu sare si piper
si dam de pe foc. Adaugam si branzeturile si le incorporam in compozitie.
Aluatul
se intinde foarte bine pe masa de lucru si decupam cercuri cu ajutorul unui
castronel.
Compozitita
o asezam in centrul acestor discuri, umezim putin marginile pentru a se lipi
aluatul si-l indoim sub forma de semicerc. Dupa ce le-am terminat pe toate de
facut, le asezam in tava de cuptor in care am pus hartie de copt si le dam la
cuptor pentru aprox.45 min. Se servesc fierbinti, dar sunt la fel de bune si
pentru dimineata impreuna cu un iaurt.
Deaemenea
se pot face si de dimensiuni mai mici pe care le puteti praji in ulei incins.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu