Briose cu visine
Ingrediente:
4
ouasare
200 gr unt
150 gr zahar
270 gr faina alba
1 lingurita zeama de lamaie
1 plic zahar vanilinat
1 plic praf de copt
1 lingurita coaja rasa de lamaie
300 gr visine
Visinile se curata de samburi si se pun la scurs intr-o strecuratoare. Frecam bine untul cu zaharul tos, zaharul vanilinat, si zeama de lamaie pana obtinem o crema omogena. Adaugam treptat ouale batute cu un praf de sare. Amesteacam 250 gr faina cu praful de copt si coaja de lamaie apoi o incorporam in aluat.
Incingem cuptorul la 180 grade.
Tapetam foarte bine formele cu unt si faina, iar restul de faina o punem intr-o farfurie si tavalim prin ea visinile scurse de zeama.
Cand
sunt gata se scoate tava din cuptor, se lasa sa se racoreasca in tava, apoi se
scot usor din forma
si se servesc. Daca doriti, puteti presara zahar pudra pe deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu