Ingrediente:
Blat:
6
oua
6 linguri
zahar
6
linguri faina
5
linguri apa minerala
2
linguri ulei
1
plic praf de copt
1
praf sare
1
lingurita cacao
Crema:
500
g frisca lichida
400
g iaurt cirese/visine
2
plicuri gelatina
1
compot cirese
3
banane
Ciocolata
pentru ornat
Pentru
blat se bat bine albusurile cu un praf de sare pana se intaresc.
Galbenusurile
de freaca cu zaharul pana se albesc, se adauga din cand in cand cate o lingura
de apa iar la sfarsit cele 2 linguri de ulei.
Faina
se amesteca cu praful de copt si pudra de cacao, se incorporeaza in galbenusuri
apoi adagam si albusurile amestecand usor de jos in sus.
Intr-o
tava cu fund detasabil tapetata cu hartie de copt punem compozitia si dam
blatul la cuptor pentru 40 de minute.
Se
bate bine frisca cu ajutorul mixerului, apoi se da la rece.
Scurgem
fructele din compot de zeama si inlaturam samburii, taiem in felii bananele.
Punem
2 plicuri de gelatina la hidratat in 100 ml compot iar dupa 10 minute o topim
pe bain-marie. Incorporam gelatina topita in iaurtul de visine apoi intreg
amestecul in frisca batuta si amestecam usor de jos in sus pentru a uniformiza
compozitia. Adaugam si ciresele fara samburi.
Dupa
ce s-a racit blatul il impartim in 3 foi pe orizontala.
Pe
un platou asezam inelul de tort, asezam prima foaie de tort, o insiropam bine
cu compot de cirese, punem un rand de felii de banana si turnam 1/3 din compozitie.
Asezam a doua foaie de tort, o insiropam, iar strat de banane, turnam jumatate
din compozitia ramasa iar deasupra punem felii de banana. Procedam la fel si cu ultima foaie, o insiropam si adaugam restul de compozitie.
Ornam cu ciocolata rasa, nivelam totul bine si dam la
frigider pentru cel putin 4 ore.