Ingrediente
Pentru
clatite:
5
oua
7
linguri cu varf faina
4
linguri zahar
500
ml lapte
un
varf cutit sare
2
plicuri zahar vanilat
20
ml ulei pentru uns tigaia
Pentru
crema mascarpone:
250
g crema mascarpone
4
linguri zahar
2
galbenusuri
2
plicuri zahar vanilat
2
linguri stafide
Pentru
merele caramelizate
2
mere mari
2
linguri zahar
1
lingurita scortisoara
1
lingurita unt
200
ml apa
1 lingurita zahar pudra
Se
amesteca ouale cu faina. Se adauga zaharul, zaharul vanilat, laptele si sarea
si se bat bine impreuna pana se omogenizeaza. Se lasa deoparte 15-20
minute.
Se
incinge o tigaie cu coada si se unge cu foarte putin ulei. Se toarna cate un
polonic (mai mic) din compozitie si se roteste tigaia pana cand pasta acopera
tot fundul. Cand s-a desprins de tigaie (o mai ajutam pe margini) se intoarce
clatita cu o spatula. Se lasa sa se rumeneasca si apoi se rastoarna pe o
farfurie intinsa. Se procedeaza la fel cu toate clatitele. Eu de obicei folosesc 2 tigai pentru a termina mai repede ;).
Frecam
galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat apoi adaugam crema mascarpone si
stafidele care au stat la inmuiat in apa calduta.
Merele
le spalam si le taiem in cuburi cu tot cu coaja. Se pun intr-o tigaie la calit in
putin unt cat sa lase putina zeama apoi se adauga zaharul si scortisoara. Dupa
ce s-au rumenit se stinge cu apa.
Tapetam
un vas pentru cuptor cu putin unt sau ulei, ungem clatitele cu crema mascarpone
si le rulam avand grija sa introducem capetele in interior. Le asezam una langa
cealalta in vas, turnam merele caramelizate deasupra si dam la cuptor pentru 15
minute. Se servesc cu putin zahar pudra deasupra.