1
pachet piscoturi
8
oua
250
gr zahar pudra
500
ml frisca lichida
3
plicuri gelatina
2
plicuri zahar vanilat
2
compoturi fructe exotice
coaja de lamaie
Optional:
2-3
kiwi
2-3
caise
400
ml iaurt caise
Mod
de preparare:
Mixam
ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se topeste zaharul.
Punem
apoi vasul pe bain-marie si mestecam continuu pana incepe sa se ingroase
compozitia si se poate vedea fundul vasului atunci cand trecem cu lingura prin
crema.
Lasam
sa se raceasca si intre timp batem frisca, apoi o incorporam in amestecul de
oua. Adaugam si coaja rasa de lamaie.
Scurgem
bine fructele din compot de zeama si le punem peste crema.
Taiem
in bucatele fructele proaspete.
Pregatim
gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj apoi o punem peste crema si
amestecam bine ca sa se repartizeze uniform in compozitie.
Piscoturile
le insiropam cu zeama de la compot si le rupem in bucatele, pentru a incapea in
pahare.
Pregatim
paharele unul langa celalalt, punem pe fundul fiecarui pahar cate 1-2 linguri
de iaurt de caise, cateva bucati de fructe proaspete, apoi crema si din cand in
cand bucati de piscoturi insiropate.
Deasupra
terminam tot cu cate o lingurita de iaurt si decoram cu piscoturi (eu am avut
si niste piscoturi rotunde), rulouri cu ciocolata sau orice va mai inspira.
Se
dau paharele la frigider pentru cel putin 4 ore. Ideal ar fi sa le faceti seara
si sa le lasati la frigider peste noapte.