Ingrediente:
10
gogosari
10
rosii
7
cepe
7 morcovi
7 morcovi
5
catei de usturoi
4
radacini patrunjel cu tot cu frunze
4
linguri zahar
4 foi de dafin
3 radacini telina (mici) cu tot cu frunze
3 ardei iuti
4 foi de dafin
3 radacini telina (mici) cu tot cu frunze
3 ardei iuti
3
linguri sare mare
3 fire cimbru
3 fire cimbru
3
tije marar uscat
1/2
lingurita ienibahar macinat
1 varf lingurita scortisoara macinata
1 varf lingurita cuisoare macinate
500 g bulion
1 varf lingurita scortisoara macinata
1 varf lingurita cuisoare macinate
500 g bulion
100
ml otet
Preparare
1.
Pregatesti
toate legumele astfel: le speli, le cureti si le dai prin masina de tocat.
2.
Pui
toate legumele intr-o oala mare impreuna cu condimentele, sarea si zaharul si
pui la fiert la foc mediu aproximativ o ora din momentul in care incepe sa
clocoteasca. Apoi opresti flacara si lasi sa se racoreasca compozitia.
3.
Scoti
frunzele de dafin, mararul si firele de cimbru din oala, apoi strecori sosul
sau il dai prin masina de tocat rosii pentru bulion (asta daca doresti un sos
mai fin).
4.
Adaugi
bulionul si otetul, potrivesti de gust (daca vrei mai sarat, sau poti adauga si
un praf de piper) si mai lasi la fiert 30-40 minute.
5.
Pui
salsa in borcane mici sau sticlute de 330 ml, le infiletezi bine, le pui intr-o
oala cu apa pe fundul careia ai pus un prosop si fierbi pentru 15-20 minute.
Acoperi oala bine cu o patura groasa si le lasi la racit pana a doua zi. Apoi
pastrezi borcanele intr-un loc intunecat si rece.
Sfat: Aceasta
salsa de legume poate fi folosita la supe, ciorbe, sosuri pentru paste,
amestecuri de carne tocata, aproape la orice fel de mancare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu