Ingrediente:
1 kg pastai galbene
1 ceapa
2 catei de usturoi
½ legatura patrunjel
100
gr unt
2 lingura cu varf faina alba
500 ml lapte fierbinte
sare
piper
nucsoara
2 lingura cu varf faina alba
500 ml lapte fierbinte
sare
piper
nucsoara
Preparare
Cureti pastaile
de capete, le speli si le pui la fiert in apa cu sare aproximativ 45 minute.
Topesti untul pe
foc mic intr-o craticioara. Adaugi ceapa si usturoiul tocate marunt si lasi 2
minute sa se patrunda bine. Adaugi faina si amesteci bine cu telul pana obtii o
crema, apoi lasi pe foc inca 1 minut, ca sa se prajeasca faina, dar amesteci mereu.
Incepi sa adaugi
laptele fierbinte incet, ca la maioneza. In acelasi timp nu te opresti din
invartit in sos. Mai torni putin lapte, iar amesteci si tot asa pana ai
incorporat tot laptele.
Lasi la fiert
sosul inca 1 minut amestecand mereu. Condimentezi cu sare, piper, patrunjelul
tocat si putina nucsoara.
Scurgi pastaile
de apa si le pui intr-un vas termorezistent uns cu putin unt. Torni sosul
obtinut peste pastai amestecand usor pentru a nu le farma. Dai vasul la cuptor
pentru 10 minute. Se servesc fierbinti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu