Ingrediente
(pentru o forma de tarta cu diametrul de 24 cm)
3 fire ceapa verde
2 catei usturoi
3 linguri ulei de masline
4 cartofi noi medii
2 dovlecei
150 g sunculita sau bacon
1 lingurita coaja de lamaie rasa
½ legatura patrunjel
4-5 fire cimbru
cate o lingurita oregano si maghiran uscat
3 oua
3 linguri amidon alimentar
2 linguri smantana
50 g svaiter
sare
piper negru
2 linguri parmezan proapat ras
2 linguri alune macinate
unt pentru forma
Preparare:
1. Cureti ceapa si usturoiul si le toci marunt. Pui
2 linguri de ulei de masline la incins intr-o tigaie si calesti mai intai
ceapa, apoi si usturoiul pana devin sticloase. Le iei de pe foc si le lasi la
racit.
2. Speli si cureti cartofii si ii dai pe razatoarea
mica. Speli dovleceii, ii cureti de coaja si ii razi. Pui cartofii, dovleceii
si coaja de lamaie intr-un castron si ii amesteci.
3. Speli patrunjelul si cimbrul sub jet de apa, rupi
frunzele de pe codite si le toci fin. Le adaugi impreuna cu oregano si
maghiranul la amestecul de cartofi cu dovlecei.
4. Bati bine ouale, le amesteci cu amidonul
alimentar (sau faina), o lingura ulei de masline, smantana si svaiterul ras,
precum si ceapa, usturoiul si sunculita taiata felii subtiri (daca folosesti
bacon, il poti trage la tigaie impreuna cu ceapa si usturoiul). Incorporezi
acest amestec in cel de cartofi si dovlecei. Potrivesti gustul cu sare si piper
negru.
5. Torni compozitia in forma si netezesti. Presari
deasupra parmezan si alune si introduci tava in cuptorul preincalzit pentru
aproximativ 50 minute pana se rumeneste.
Se serveste calda, dar este la fel de buna si rece.
Pofta buna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu