Este o adaptare a clasicei supa-crema de dovlecei la care am adaugat carne de pui si asta pentru ca sotul meu cauta carnea si in supa de legume.
Ingrediente:
6 dovlecei2-3 morcovi
2 cepe
1 pastarnac sau radacina patrunjel
1 telina mica
1 piept de pui
2 linguri unt
4 galbenusuri
300 ml smantana pentru gatit
1 legatura marar tocat
Sare, piper, nucsoara
Crutoane (4-5 felii de paine taiate in cubulete si prajite in 2 linguri ulei de masline, condimentate cu sare si busuioc uscat)
Mod de preparare:
Legumele se curata si se pun la fiert in apa cu
sare, taiate in bucati marisoare. Dupa aproximativ 15 minute se adauga si dovleceii
curatati si taiati cubulete.
Intr-o tigaie topeşti untul si pui bucatile de pui
la rumenit cateva minute. Stingi cu supa
de legume fierbinte şi continui fierberea până când carnea s-a pătruns bine.
Se amesteca carnea cu legumele fierte si 2 linguri generoase de smantana si cu ajutorul
blenderului se paseaza. Amesteci piureul obtinut cu supa strecurata de legume
si potrivesti de gust cu sare si piper. Mai lasi sa dea 2-3 clocote si apoi
opresti focul.
Intr-un vas amesteci galbenusurile cu smantana si un
praf de nucsoara si incorporezi usor in supa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu