Blat:
5 oua
5 linguri zahar
5 linguri faina
5 linguri apa minerala
2 linguri ulei
1 plic praf de copt
1 praf sare
5 oua
5 linguri zahar
5 linguri faina
5 linguri apa minerala
2 linguri ulei
1 plic praf de copt
1 praf sare
5 linguri (cu varf) amidon/faina
500 ml lapte
100 g zahar
o esenta de vanilie
Jeleu/insiropat
500
g cireșe6 linguri cu zahăr
1 pliculeț cu zahăr vanilat Bourbon
400 ml suc de cirese
1 plic gelatina sau tort gelee
Pentru
blat se bat bine albusurile cu un praf de sare pana se intaresc.
Galbenusurile de freaca cu zaharul pana se albesc, se adauga din cand in cand cate o lingura de apa iar la sfarsit cele 2 linguri de ulei.
Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in galbenusuri apoi adagam si albusurile amestecand usor de jos in sus.
Se toarna compozitia intr-o tava cu fund detasabil tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 40 de minute.
Galbenusurile de freaca cu zaharul pana se albesc, se adauga din cand in cand cate o lingura de apa iar la sfarsit cele 2 linguri de ulei.
Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in galbenusuri apoi adagam si albusurile amestecand usor de jos in sus.
Se toarna compozitia intr-o tava cu fund detasabil tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 40 de minute.
Taiem
blatul de tort in doua felii aproximativ egale si asezam prima felie pe un
platou. Punem in jurul ei cercul detasabil al formei in care am copt blatul si
o insiropam cu suc de cirese. Punem un strat de cirese apoi budinca de vanilie,
a doua felie de tort si insiropam din nou. Deasupra asezam restul de cirese (de
preferat cu taietura in jos, pentru aspect).
Pregatim
un jeleu din 200 ml suc de cirese si un plic de gelatina sau tort-gelee care se
va adauga peste cirese (se pune gelatina la hidratat in 100 ml apa pentru 10
minute, apoi se incalzeste pe bain-marie pana se topeste. Se incorporeaza in
sucul de cirese)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu