joi, 23 ianuarie 2014

Rulada multicolora cu crema de branza si ciuperci



Aluatul:
8 oua
8 lg ulei
8 lg faina
4 lg smantana
1 plic praf de copt
1 lingurita sare
2 lg spanac fiert si scurs de apa
2 lg pasta de gogosari/ardei
2 lg sfecla rosie rasa
Crema:
600 g branza de vaci
2 lg smantana
1/2 ardel gras(rosu, portocaliu sau verde)
cateva firisoare de chives sau ceapa verde
1 plic gelatina
1 borcan ciuperci Bonduelle

Se pregatesc 4 boluri in care vom pune fiecare compozitie colorata in parte.
Tapetam tava mare de cuptor cu hartie de copt si aprindem cuptorul pentru a se incalzi.
Pregatim compozitia pentru rulada din 8 oua pe care le mixam cu 8 lg ulei, adaugam 8 lg faina, 4 lg smantana, o lingurita sare iar la sfarsit praful de copt. repartizam compozitia in mod egal in cele 4 vase apoi in unul adaugam spanacul (decongelat si scurs de apa), in altul pasta de gogosari sau ardei, unul il lasam simplu iar in ultimul adaugam sfecla fiartas si data pe razatoarea mica.
Cu ajutorul unei linguri asezam compozitia in tava in randuri oblice, alternand culorile si dam la cuptor pentru 30-35 min.




Cand este gata scoatem aluatul pe un prosop umed si il rulam, apoi il lasam sa se raceasca in prosop.
Pentru crema mixam branza cu smantana si un praf de sare. Adaugam ciupercile si cateva fire de chives tocate marunt. Hidratam gelatina si o topim pe baie de aburi apoi o incorporam in crema de branza.
Se desface aluatul ruladat din prosop, se acopera cu un strat uniform de crema si se rasuceste din nou. Se inveleste in folie alimentara si se da la frigider pana in momentul servirii cand se feliaza cu un cutit bine ascutit.