marți, 12 noiembrie 2013

Mancarica de mazare cu carne de pui



500 gr pulpe de pui dezosate
1 conserva mazare de 800 gr
2 cepe
1 ardei gras/gogosar
1 morcov
5-6 rosii
200 ml smantana
2 linguri rase faina
patrunjel verde
sare, piper

Preparare

Se spala pulpele de pui, se curata de eventuale nervuri, grasime si resturi de os si se pun la fiert in apa cu sare. Se schimba apa si se pun din nou pe foc in apa calduta.
Ceapa si ardeiul se curata si se toaca marunt iar morcovul se da pe razatoare.
Intr-un wok sau un vas mai mare se pun 2-3 linguri de ulei si se pune ceapa la calit. Cand incepe sa devina translucida se adauga ardeiul si morcovul si se mai lasa cateva minute pe foc sa se inmoaie bine legumele. Se adauga si rosiile curatate de coaja si tocate marunt si un polonic din apa in care au fiert pulpele, cat sa acopere bine legumele.




Carnea fiarta se scurge de apa si se taie in bucati marisoare apoi se adauga peste legume.



Se mai lasa 15 minute pe foc apoi se adauga mazarea din conserva.




Intr-un vas se amesteca smantana cu faina si patrunjelul verde tocat marunt, se ia zeama din mancarica de mazare si se subtiaza, apoi se adauga peste mancarica. Se potriveste gustul cu sare si piper, se mai lasa 2-3 minute pe foc apoi se da deoparte si se acopera.






Se serveste fierbinte.
Pofta buna!