Daca sunteti in cautarea unei retete inedite in care sa combinati pastele cu pestele, sa aiba un gust divin si sa contina doar ingrediente sanatoase si gustoase, va ofer solutia: o terina cu paste captive intr-o compozitie cremoasa de branzeturi, cu un strat subtire de somon afumat, invelita in bacon si dovlecei si presarata cu seminte de in.
Aveti nevoie de:
200 g paste Baneasa (eu am folosit fusilli)
250 g branza ricotta (sau urda)
150 g branza proaspata de vaci
100 g mozzarella
200 g smantana
4 oua
1 lingurita faina de grau
100 g file de somon afumat
cateva fire de marar
2 dovlecei
cateva fasii de bacon
1 lingurita seminte de in
sare, piper alb
ulei de orez/masline
10 g unt
Pentru inceput se pregateste crema de branza: Intr-un vas amestecam ricotta cu branza de vaci si smantana, condimentam cu sare si piper alb apoi incorporam 2 oua in aceasta compozitie (se poate face si doar cu branza de vaci sau in combinatie cu urda)
Dovleceii se spala, se indeparteaza capetele si se taie in fasii subtiri pe lungime.
Se tapeteaza o tava de chec cu unt si se presara o treime din semintele de in (mie imi plac pentru ca sunt sanatoase, dar puteti renunta la ele daca nu aveti)
Se face o omleta din 2 oua, o lingurita de faina de grau, mararul tocat si un praf de sare.
Se tapeteaza peretii tavii cu fasiile de dovlecel, atat pe laterale cat si pe fundul tavii, se pun deasupra fasiile de bacon si pe fundul tavii se pune omleta (se taie in jumatate si se aseaza cele 2 jumatati astfel incat sa acopere tot fundul tavii, iar laterala rotunda sa stea pe una din marginile tavii).
Pastele se pun la fiert in apa cu sare pentru 10 minute, se scot si se scurg de apa apoi se incorporeaza in compozitia de branza.
Turnam in tava aproximativ jumatate din compozitia de paste cu branza, asezam un strat de somon afumat si turnam si restul compozitiei.
Inchidem terina cu fasiile de bacon si dovleceii de pe laterale, presam putin, adaugam cubuletele de mozzarella si presaram restul de seminte de in.
Se lasa la racit in tava, se rastoarna pe un platou si se taie in felii groase de aproximativ 2 cm.
Sa aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu