O
combinatie delicioasa de praz, broccoli, sunca, telemea si ciupercute imbracate
intr-un amestec de ou cu smantana, aromatizate cu patrunjel si gratinate cu
cascaval afumat...o nebunie culinara care face ca papilele gustative sa o ia
razna!
Aveti nevoie de:
1
punga broccoli congelat (sau proaspat, oparit cateva minute)
1
borcan ciuperci intregi
1
fir praz
2
catei usturoi
350
g sunca de curcan
150
g telemea
6 oua
1
legatura patrunjel
100
g unt
1
lingura faina
1/2
lingurita sare si piper
200
g cscaval afumat
4
linguri smantana
Prazul
se curata, se spala si se taie rondele.
Sunca se taie cubulete.
Se pune prazul cateva minute la calit in putin unt. Se adauga si cateii de
usturoi tocati marunt si se condimenteaza cu sare si piper. Se scoate din tigaie
si in locul lui se lasa cateva minute buchetelele de broccoli congelate, pana
incep sa se inmoaie. Se adauga o piscatura de sare (daca folositi broccoli
proaspat, acesta se opareste 2-3 minute si se pune direct in vasul pentru
cuptor)
Ciupercile se scurg de zeama. Ouale se bat bine cu un praf de sare, se adauga
smantana, lingura de faina si patrunjelul tocat marunt.
Intr-un vas tapetat cu unt se aseaza rondelele de praz.
Adaugam un strat de sunca apoi buchetelele de broccoli.
Radem telemeaua peste broccoli.
Asezam din loc in loc cate o ciupercuta.
La sfarsit turnam amestecul de oua cu smantana in strat uniform. Din loc in
loc punem aschii din untul ramas. Cu o furculita amestecam usor astfel incat
compozitia de oua sa se raspandeasca uniform si dam la cuptor pentru 50-60
minute.
Dupa
aproximativ 30 minute scoatem tava de la cuptor si radem cascavalul afumat pe
deasupra apoi dam din nou la cuptor pana cand cascavalul incepe sa faca o
crusta usor inchisa la culoare.
Acest
fel de mancare se serveste cald; se poate adauga o lingura de smantana deasupra
in momentul servirii.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu