Imi place musacaua pentru ca este o combinatie de arome si ingrediente care iti mangaie suav papilele gustative ... insa cea cu carne tocata nu este tocmai preferata mea, prin urmare am facut o musaca cu ingrediente care imi sunt pe plac si anume cartofi, sunca, ciuperci, branzica, boabe de porumb (o da, as pune boabe de porumb in orice mancare) ...trebuie sa o incercati!
Aveti nevoie de:
10
cartofi
4
oua
130
g smantana
110
g branza de vaci
200
g sunca
50
g cascavl
1
ceapa
3
catei usturoi
1
conserva de MexicoMix Bonduelle (graunte, mazare si ardei gras)
1
borcan ciuperci feliate
cateva
fire de chives
sare,
piper
50
g unt
Cartofii
se pun la fiert in apa cu sare apoi se scurg de apa, se lasa la racorit si se
dau pe razatoarea mare.
Ceapa
si usturoiul se toaca fin si se calesc in unt. Se adauga si ciupercile taiate
felii iar la sfarsit amestecul mexican din conserva si se potriveste gustul cu
sare si piper.
Ouale
se bat bine cu un praf de sare, se adauga smantana, branza si firele de chives
tocate marunt.
Se
tapeteaza un vas termorezistent cu unt si punem un prim strat de cartofi dati
pe razatoare.
Adaugam
amestecul de ceapa, ciuperci si MexicoMix apoi un strat de sunca data si ea pe
razatoare.
Turnam
in strat cat mai uniform compozitia de oua, smantana si branza
Iar
la final radem cascavalul pe deasupra.
Dam
la cuptor pentru 25-30 minute pana cand musacaua se rumeneste frumos deasupra.
Se
serveste calda.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu