Daca
ati facut prea mult aluat pentru pizza (asa cum am facut eu la aparatul de
paine ... nah, mi-a fost si mie lene sa framant si am vrut sa incerc si functia
de aluat pentru pizza), puteti incerca aceasta reteta: un amestec de legume,
sunca, cascaval si topping de carnati picanti, totul intr-un aluat pufos.
Si
chiar daca nu aveti aluat, il puteti pregati foarte usor din 300 g faina, 3
linguri ulei de masline, 1 lingurita drojdie uscata, sare si putina apa
calduta. Se framanta bine si se lasa la dospit o ora.
Pentru ca orice aluat sa
creasca frumos si sa fie pufos, importanta este framantarea (nu chiar pana te
plictisesti, dar pe-aproape) si sa fie lasat sa creasca frumos intr-un loc
caldut, acoperit cu un prosop de bucatarie.
Restul de ingrediente sunt acestea:
5 oua
4 linguri smantana
4 linguri branza de vaci
2 linguri faina
1 lingurita sare
1/2 legatura marar
100 g mozzarella
200 g cascaval
3-4 ciuperci champignon
120 g sunca
150 g carnati picanti
Cat timp creste aluatul, puteti pregati celelalte ingrediente: sunca si mozzarela se taie cubulete,
ceapa si mararul se toaca marunt, maslinele, ciupercile si carnatul picant in feliute.
Se bat bine 4 oua si se amesteca cu smantana, branza si faina apoi se potriveste gustul cu sare si piper.
In compozitia de oua se adauga ceapa, maslinele, sunca, ciupercile si mararul si se omogenizeaza.
Se tapeteaza o tava cu ulei si faina. Se intinde aluatul si se aseaza in tava, lasand aluat si pe margini.
Se toarna compozitia de oua cu legume si sunca peste aluat si se niveleaza. Se rade un strat de cascaval.
Se adauga amestecul mexican din conserva (eu am folosit Bonduelle pentru ca au si un concurs interesant - dati o fuga aici si vedeti despre ce e vorba) si bucatile de mozzarella.
Marginile aluatului se aduc peste umplutura si se formeaza o bordura, lasand vizibila compozitia la mijloc. Asezam feliile de carnat picant in mijloc si radem cascaval peste.
Dam la cuptor pentru 50-60 minute la foc mediu
Dupa 30 minute de stat la cuptor se unge marginea din aluat cu un ou batut bine, iar restul de ou se toarna in mijloc.
Se portioneaza si se serveste atat calda cat si rece.
Sa aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu