Imi place atat de mult dovleacul incat as manca bunatati pregatite cu dovleac tot timpul anului, nu doar toamna cand il pot culege din gradina si pot pregati cu el tarte, chec-uri sau prajituri.
Din fericire in restul anului gasesc piure de dovleac gata pregatit pentru placinte sau prajituri si in special de sarbatori imi place sa pregatesc prajituri cu dovleac.
Chiar daca nu ati mai facut un desert cu dovleac, trebuie sa incercati aceasta prajitura. Este aromata, destul de racoroasa pentru o prajitura iar crema de branza cu nucile caramelizate de deasupra ii dau o savoare aparte.
Pentru blat aveti nevoie de:
6 oua
120 g zahar
6 linguri ulei
1 lingurita coaja de lamaie
1 lingura esenta de vanilie
4 linguri smantana
720 g piure de dovleac
14 linguri faina
1 plic praf de copt
1 lingurita bicarbonat
radacina de ghimbir (o bucatica)
100 g nuci
Pentru crema:
350 g crema de branza
2 plicuri zahar vanilat
150 g zahar pudra
2 linguri smantana
2 linguri dulceata de portocale (optional)
Pentru crocantul de nuci:
100 g nuci
100 g zahar
Ouale se mizeaxa foarte bine, se adauga zaharul si se continua mixarea pana incepe sa creasca compozitia de oua. Adaugam apoi uleiul, smantana, coaja de lamaie si piureul de dovleac.
Dam pe razatoare ghimbirul si tocam nucile in bucati marisoare.
Amestecam faina cu praful de copt si bicarbonatul apoi o cernem peste compozitie. Adaugam nuca si ghimbirul ras si le incorporam cu o paleta.
Tapetam o tava cu hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptor pentru 35-40 minute, pana incepe sa se rumeneasca usor deasupra.
Se lasa blatul la racit (eventual pana a doua zi).
Pentru crema de branza se mizeaza branza bine, se adauga zaharul pudra, smantana si dulceata de portocale si se continua pana se obtine o crema omogena.
Se intinde crema peste blatul racit bine.
Pentru crocantul de nuci se pune la caramelizat zaharul, se adauga nucile si se lasa la foc mic pana incepe sa se topeasca zaharul. Se amesteca incontinuu pana cand nucile sunt complet invelite in zaharul caramelizat. Se rastoarna nucile caramelizate pe o foaie de hartie de copt, se lasa la racit apoi cu sucitorul se ruleaza peste nuci astfel incat sa se faramiteze in bucati mai mici.
Se imprastie crocantul peste crema de branza si se da la rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu