luni, 12 noiembrie 2018

Remediu blând împotriva constipației: LAXASALM

sursa foto: google.com

Există persoane care trăiesc constant cu această problemă supărătoare numită constipație. Altele se confruntă ocazional cu ea și este suficient să facă doar câteva schimbări în alimentație și totul revine la normal. Când ai trăit de când te știi cu această problemă, în mod sigur ai încercat cam tot ce ai auzit și parcă nu-ți mai vine să o iei de la capăt însă trebuie să știi că de succesul reușitei tale depinde sănătatea ta și prin urmare ar trebui să nu renunți și să încerci un remediu blând împotriva constipației alături de câteva schimbări în stilul tău de viață

Dacă ești în căutarea unui protocol numit ”remediu constipație” pe care să-l aplici și să-ți rezolve problema pentru totdeauna, află că tu ești singura persoană care îl poate descoperi pentru că tu îți cunoști cel mai bine corpul și poți vedea ce funcționează și ce nu în ceea ce te privește, dar totul trebuie să se întâmple în ritmul tău. Mai ales pentru persoanele la care această problemă a devenit cronică, atingerea stadiului de normalitate trebuie să se facă blând, fără a aduce dezechilibre întregului organism. 

Ce este constipația? 
Constipația este dușmanul digestiei, o afecțiune destul de comună dar a cărei cauză este necunoscută pentru multe persoane. Ea poate fi cauzată de alimentație, anumite medicamente, sedentarism, sarcină, consum redus de lichide, ignorarea nevoii de a merge la toaletă, exces de fier în organism, laxative folosite pe o perioada mai lungă de timp sau si mai grav de o afecțiune care ar trebui investigată. 

În general am observat că persoanele care au depășit greutatea corporală optimă se confruntă cu această disfuncție intestinală iar asta înseamnă în mod clar că funcțiile organismului sunt încetinite și trebuie să faci ceva pentru a-ți ajuta organismul bolnav să-și regleze funcțiile, să se autovindece. Din fericire, în cele mai multe cazuri, constipația se poate trata și preveni cu ușurința cu câteva modificări simple în stilul nostru de viață, îndeosebi în alimentație, dar și prin intermediul unor remedii naturale eficiente în acest caz. Specialiștii medicinii indiene propun un supliment alimentar ayurvedic natural, care susține menținerea unui tranzit intestinal normal, contribuind la diminuarea disconfortului abdominal asociat constipației, un supliment care normalizează peristaltismul intestinal și prin aceasta asigură eliminarea din colon a gazelor și toxinelor provenite dintr-o digestie deficitară, susținând procesul natural de detoxifiere și contribuind la menținerea echilibrului florei bacteriene intestinale cu rol esențial în procesul de digestie și in imunitatea organismului. Numele lui este LAXASALM



Ce este LAXASALM? 
Laxasalm este un produs natural care conține Haritaki, Senna și Anason, fără substanțe cu potențial alergenic, care nu creează dependență și nu are efecte secundare. Poate fi găsit pe pagina de internet  www.ayurmed.ro sau în magazinele de desfacere Ayurmed din București.



Haritaki este un superfruct cu origini în sudul Asiei și India folosit deseori în Ayurveda, medicina tradițională indiană, bogat în vitamina C și substanțe cu efect antioxidant și anti-inflamator. Este un laxativ natural care normalizează tranzitul intestinal și reduce balonarea și durerile abdominale asociate. Fructul de Haritaki stimulează apetitul, menține sănătatea sistemului hepatobiliar iar prin faptul că reglează frecvența scaunelor, elimină toxinele existente în colon datorită unei digestii deficitare. 

Senna este o plantă cu proprietăţi laxative, purgative, purificatoare, detoxifiante și vermifuge la nivel intestinal. Frunzele de Senna sunt folosite în infecții, febră, indigestii, dar principala sa proprietate terapeutică este de laxativ ușor și natural. 
Atât frunzele cât și fructele conțin flavonoide, compuși antrachinonici, zaharide, derivați naftalenici, fitosteroli, uleiuri esentiale, ceruri, taninuri și săruri minerale. 

Anasonul, ca plantă medicinală, menține echilibrul florei intestinale, este utilizat frecvent în colicile abdominale, inclusiv la copii, susține digestia, calmează balonările și disconfortul abdominal asociat constipației și are rol antibacterian. 

Datorită ingredientelor naturale conținute, LAXASALM contribuie la: 
* Combaterea constipației și a disconfortului abdominal asociat; 
* Normalizarea tranzitului și a peristaltismului intestinal; 
* Restabilirea frecvenței și consistenței scaunelor; 
* Menținerea echilibrului florei intestinale. 

Mod de utilizare și doza recomandată: 
Copii de peste 14 ani: câte 1-2 tablete pe zi. 
Adulți: câte 2-3 tablete pe zi 

Perioada optimă de administrare e seara, înainte de culcare, astfel încât pe parcursul nopții plantele din compoziția sa să acționeze blând asupra organismului iar dimineața să se vadă rezultatele. 
Durata recomandată de utilizare este de maxim 10 zile, putându-se relua administrarea după o pauză de 7-10 zile. 

Ce altceva mai poți face? 
Pe lângă aceste suplimente care îți activează organismul și îl îndreaptă ușor spre normalitate, va trebui să ai grijă și de dietă, de hidratarea corespunzătoare a organismului și de mișcarea zilnică. 

Apă, fibre și mișcare 
Deshidratarea poate duce la constipație. Pentru a preveni acest lucru, este important să bei suficientă apă pentru a te menține hidratat. Ideal ar fi 2 litri pe zi dar dacă ți se pare imposibil, încearcă să bei măcar dublu față de cât consumai până acum. E un început. 

Dar cum să bei apă dacă nu ți-e sete? 
Încearcă să ai mereu lângă tine un pahar/sticlă cu apă. Dacă ești la birou prins printre situații și clienți, la bucătărie sau în mașină, în momentul în care vei vedea paharul sau sticla cu apă lângă tine îți vei aduce aminte că trebuie să bei o gură de apă. Nu-ți ia decât 3 secunde. 
Dacă vrei ca apa ta să aibă gust, stoarce puțină zeamă de lămâie și astfel aduci și un plus de vitamina C organismului. 
Dacă îți plac băuturile calde, poți încerca și ceaiuri de plante cu puțină miere de albine, mierea fiind și ea recomandată în constipație. 

Mișcare, mișcare, mișcare! 
Dacă tu te miști, cu siguranță îți vei pune în mișcare întreg organismul și vei accelera astfel și tranzitul intestinal. O idee bună e să mai renunți din când în când la mașină, în special pe distanțele mici care pot fi parcurse și pe jos. Dacă mergi cu autobuzul, coboară mai repede cu o stație și astfel vei contribui la sănătatea ta, te vei bucura de aerul de afară sau poate vei remarca pe cineva căruia îi place mișcarea la fel de mult ca tine. 
De asemenea, alimentația bogată în fibre, precum fructele și legumele crude și cerealele integrale, te va ajuta să ai un scaun regulat. Încearcă să mănânci cel puțin 25 g fibre pe zi (ca și idee, un măr mediu cu tot cu coajă are cam 4,4 grame de fibre) 
Printre alimentele bogate în fibre se număra varza de Brussels, merele, smochinele, cerealele integrale și fasolea neagră. 
Un alt remediu natural împotriva constipației sunt prunele și sucul de prune care, pe lângă fibre conțin și un laxativ natural, sorbitolul care ajută la accelerarea tranzitului intestinal. Ar trebui să consumi cam 7-8 prune de 2 ori pe zi timp de o săptămână pentru a vedea rezultate. 
Alte fructe care te pot ajuta să ai un tranzit intestinal normal: pere, kiwi, smochine, citrice (portocale, mandarine, grapefruit), fructe de pădure...
Dintre legume, îți pot veni în ajutor: cartoful dulce, fasolea, mazărea sau lintea. 

Pentru unii oameni și cafeaua de dimineață poate avea un ușor efect laxativ, pentru alții e nevoie de puțin mai mult efort. Depinde de tine să descoperi care e calea de urmat pentru un tranzit intestinal normal pentru că tu îți cunoști corpul cel mai bine iar acest lucru trebuie făcut cât mai blând cu putință. 

Eu am încercat acest produs timp de 7 zile, câte 2 tablete seara înainte de culcare și rezultatul a fost unul care pe mine personal m-a multumit, motiv pentru care îl și recomand celor care suferă de constipație și vor să regleze această problemă într-un mod blând, fără a apela la laxative sau la diete pe care nu le pot ține. Pentru mine a fost ca o cură de detoxifiere venită după unele probleme de sănătate depistate, perioadă în care am încercat un stil de viață și mai sănătos decât până acum. 

Sănătate, să vă fie de folos!









Comentarii
0 Comentarii
Comentarii Facebook de Tricks Tips Tutorials

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii

Comment Box is loading comments...