joi, 8 mai 2014

Mini tarte cu branza si rosii




Pur si simplu ador gustul acestor tarte. Aluatul este cel specific tartelor, doar ca usor sarat, compozitia de branza este cremoasa iar feliile de rosie de deasupra, presarate cu cascaval ras intregesc acest preparat. Va invit sa-l incercati. 

Pentru aluatul de tarta aveti nevoie de:
1 ou
1 lingurita sare
1 lingura apa
150 g unt
faina aprox. 250 g 
Eu obisnuiesc sa dau pe razatoarea mare untul, adaug oul, sarea si lingura de apa si incep sa framant, apoi adaug faina si framant pana in momentul in care obtin un aluat potrivit ca si consistenta, care nu se mai lipeste de maini. Toata operatiunea nu dureaza mai mult de 10 minute.
Se face o bila din aluat, se pune intr-o folie alimentara si se da la rece.

Pentru umplutura aveti nevoie de:
350-400 g branza de vaci
4 linguri smantana sau iaurt
1 legatura patrunjel
2 oua
1-2 rosii
cascaval afumat
sare, piper alb


Intr-un vas se amesteca branza, ouale, smantana si patrunjelul tocat marunt (de preferat cu mixerul pentru a face crema de branza mai fina). Se potriveste gustul cu sare si piper alb.


Aluatul de tarta se intinde in forme speciale de mini-tarte apoi se toarna din compozitie pana aproape de margine.  
Bineinteles ca se poate face si o singura tarta in forma mare, in acest caz dupa ce asezati aluatul in tava va recomand sa dati tava 7 minute la cuptor pentru a coace mai intai putin aluatul si apoi sa adaugati umplutura. 


Peste crema de branza se pun feliile de rosie, se pun formele intr-o tava mai mare si se dau la cuptor la foc mediu. 



Dupa aproximativ 10 minute se scoate tava din cuptor si se rade cascavalul afumat peste tarte. Se da din nou la cuptor pentru inca 30 minute sau pana cand tartele capata o culoare aurie deasupra.



Se lasa la racit in forme apoi se scot cu grija si se servesc cu pofta, de preferat caldute, dar sunt foarte bune si reci.