marți, 15 decembrie 2015

Rulouri din piept de curcan cu branza si spanac


Perfecte pentru o cina in familie dar si pentru atunci cand se anunta musafiri, rulourile cu piept de curcan, branza si spanac sunt gustoase dar si usor de pregatit.

Ai nevoie de:
1 piept de curcan (aproximativ 850 g)
200 g spanac congelat
200 g branza de vaci
2 oua
jumatate ardei gras
sare, piper, busuioc uscat, praf chilli (optional)
2-3 linguri Ketchup Univer
2-3 linguri Sos Usturoi Univer
50 g unt

Pentru garnitura:
un borcan mic cu ciuperci 
o ceapa
100 g unt
250 ml smantana pentru gatit
sare, piper alb
cateva fire de patrunjel


Pentru inceput filetezi carnea cat mai subtire si o bati cu ciocanul de snitele (de preferat ar fi sa acoperi fiecare bucata de carne cu folie alimentara atunci cand o bati pentru a nu o rupe)


Pregatesti sosul pentru marinat din ketchup, sos de usturoi, sare, busuioc uscat si praf de chilli (sau alte condimante preferate), ungi fiecare fasie de carne cu acest sos, le pui una peste cealalta si le dai la rece pana pregatesti umplutura.



Pentru umplutura bati bine doua oua cu un praf de sare, adaugi branza de vaci si spanacul scurs bine de zeama. Amesteci si potrivesti gustul cu putina sare daca mai trebuie.



Intinzi fiecare fasie de piept de curcan pe folie, pui cate o lingura de compozitie pe care o repartizezi uniform si cate 1-2 felii subtiri de ardei gras. Rulezi carnea cu grija ajutandu-te si de folia alimentara si asezi rulourile in tava unsa in prealabil cu unt.



In functie de cat de mare e fasia de carne, vor iesi rulouri de diferite forme. Ideal ar fi sa fie toate la fel insa, indiferent de forma lor, iti garantez ca sunt absolut delicioase.
Inainte de a le da la cuptor le mai ungi cu putin sos de usturoi pentru o aroma desavarsita dar si pentru o culoare frumoasa pe care o vor avea cand sunt gata.
Dai tava la cuptor pentru aproximativ 40-45 minute.


Ca si garnitura poti pregati ciuperci cu sos de smantana, cartofi natur sau legume. Pentru garnitura cu ciuperci calesti o ceapa in putin unt, adaugi ciupercile feliate iar la final smantana. Potrivesti gustul cu sare si piper alb si lasi pe foc pana e gata. La sfarsit poti adauga putin patrunjel verde tocat marunt. 






Pofta buna!
Comentarii
0 Comentarii
Comentarii Facebook de Tricks Tips Tutorials

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentarii

Comment Box is loading comments...