Un fel de varza in miniatura, verzisoarele au doar 56 de calorii la suta de grame, fiind la fel de "usoare" ca broccoli. Previn aparitia cancerului de san, de esofag sau de stomac. Aroma amaruie a verzisoarelor de Bruxelles poate fi inlaturata cu un strop de lamaie iar in ceea ce priveste pregatirea lor, trebuie in primul rand fierte apoi folosite in tot felul de combinatii: salate, supe (cel mai des sunt folosite la supa minestrone) sau diverse mancaruri cu sau fara carne.
Eu le-am facut usor picante pentru ca imi place mancarea picanta si am folosit si masline. Mi s-a parut interesanta combinatia.
Ingrediente:
1 caserola verzisoare (500 g.)
1-2 morcovi
1 ceapa (poti folosi si cateva fire de ceapa verde)
O jumatate de dovlecel
O jumatate ardei gras rosu
2 rosii
100 g masline
100 ml suc de rosii
100 ml pasta de ardei gras
1 lingurita sos picant
1 lingurita sos de soia
patrunjel sau cateva frunze de busuioc (optional)
Sare, piper
Verzisoarele le pui la fiert intr-un vas cu apa si o
lingurita de sare.
Toci marunt ceapa, ardeiul gras, dovlecelul, rosiile
si dai morcovul pe razatoarea mare.
Calesti usor ceapa in putin ulei, adaugi restul legumelor, o lingurita sos de soia, pasta de ardei si sucul de rosii
Daca mai este nevoie completezi cu apa calduta,
atat cat sa acopere in intregime legumele. Lasi pe foc pana incep sa se moaie
legumele apoi adaugi verzisoarele fierte separat si maslinele.
Potrivesti
gustul cu sare si piper, adaugi sosul picant si patrunjelul tocat marunt. Mai
lasi la foc mic in vasul acoperit aproximativ 15 minute apoi servesti
mancarica.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu